2022 április 10. / Budavári DóraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Boros programajánló – Április 11-25.

Április második felében fókuszban a tavasz és a húsvét: újra Hú!Svét Palkonyán, Badacsonyban vega fogásokat kóstolhatunk a Gasztrohegyen, Sümegen a natúr borok szerelmesei gyűlnek össze, Győrben és Budapesten pedig sétálókóstolón mélyülhetünk el a borok világában.

Demijohn Tavaszi Portfólió Bemutató / április 13. / Budapest

A Demijohn pinceképviselet tavaszi portfólió-bemutatóján immáron 22 családi birtok fogja személyesen bemutatni az érdeklődők számára kiváló borait. A bemutatót megelőzően az érdeklődők különböző témájú mesterkurzusokon vehetnek részt, mint például „A Bakator szőlőfajta múltja és jelene”, a „Pétillant naturel, azaz a pét-natok színes világa” vagy a „Narancsborok, héjon áztatott fehérborok műfajai”.

 

Borbolt a völgyben – Húsvéti borozás a Szent György-hegyen / április 15. / Szent György-hegy

Húsvét péntekjén kinyit a Szent György-hegy kicsiny titkos pop-up borboltja, ahol helyi borokat zsákmányolhattok és kóstolhattok, és a kertbe kiülve élvezhetitek a tavaszi madárcsicsergős nyugalmat. Legyen a kezetekben egy helyi vulkanikus tétel, a hátteret a hegy, a Lengyel-kápolna, a hatalmas diófa és Szigliget szolgáltatja.

 

Portugieser du Monde 2022 / április 23. / Pécs

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a portugieser borok világversenyét, a találkozónak hagyományosan Pécs és Villány ad otthont. A nemzetközi szakértők négy kategóriában keresik a champion díjast: a friss, 2021-es portugieserek, a régebbi évjáratú fajtaborok, a felerésznél több portugiesert tartalmazó házasítások és a különlegességek (rozék, pezsgők, desszertborok). A verseny valójában 22-én lesz, másnap, 23-án a nagyközönség is megkóstolhatja a nevezett borok egy részét, valamint a Pécsre érkező borászatok portugiesereken túli kínálatát is.

 

II. Natúr Sümeg / április 23. / Sümeg

Sümegen igazi szakmai műhelymunka zajlik, ennek eredménye a 2021 májusában életbe lépett Sümeg OEM, Európa második legkisebb önálló apellációja (bővebben ebben a cikkben írtunk róla). A helyi borászok közössége szándékaik megerősítésére hozták létre a „Natúr Sümeg” rendezvényt, ahol a történelmi Magyarország legjobb natúr borászai és a legelismertebb biodinamikus szőlőművelési szakértők találkoznak egymással és a natúr borok szerelmeseivel.

 

Hú!SVÉT mini – Palkonya / április 22-23. / Palkonya

Két év kihagyás után visszatér egyik kedvenc húsvéti rendezvényünk, ami tulajdonképpen végérvényesen mutatja, hogy itt a tavasz. Az immár hagyományos rendezvényt 2022-ben teljesen megújítva, egy rendhagyó, új koncepciót követve tartják meg. A szervezők kicsit visszanyúlnak a kezdetekhez, az első SVÉT-ek gyökereihez. A nagyszabású, több ezer fős rendezvény helyett egy igazán meghitt, családias hangulatú esemény várja a látogatókat az idei évben Palkonyán – ezért is érdemes lecsapni a helyekre mihamarabb.

Az egész napos, színes gasztronómiai kaland során Balatonszemestől Szigligeten és Veszprémen át Szentendréig, majd Egerből Hosszúhetényen keresztül juthatnak el a résztvevők Palkonyáig, ahol nem csak a test, hanem a lélek is jóllakik majd.

 

Olaszrizling szerintünk / április 23. / Csopak

Nincs tavasz Olaszrizling szerintünk nélkül: idén áprilisban ismét Csopakon gyűlik össze évtizedes hagyományokat folytatva az olaszrizlinghez kötődő borász társadalom színe-java. Idén is a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Borkúriában lesz a két részre osztott sétáló kóstoló, és bár a két helyszín között (illetve Csopak és Balatonfüred között) buszjárat is közlekedik, mindenkit arra bíztatunk: sétáljon, mert ilyenkor a legszebb a táj.

 

Bor, Mámor, Therápia ’22 / április 23. / Győr

Győr legnagyobb és legszínvonalasabb kóstolóján vadonatúj borászatok is bemutatkoznak. A sétálókóstolón 15 borvidékről 35 borászat érkezik legalább 200 borral, úgyhogy lesz miből válogatni. Alkalom nyílik majd a borászokkal való találkozásra, beszélgetésre, és a zenei aláfestésről is gondoskodtak a szervezők.

 

Gasztrohegy 2022 – Vega Badacsony / április 23-24. / Badacsony

Idén áprilisban a Gasztrohegy szervezői úgy döntöttek, hogy először próbálkoznak meg a vegetáriánus Gasztroheggyel – vagyis ezen a hétvégén izgalmas vega fogásokkal készülnek a vendéglátóhelyek. Természetesen az étlapokról továbbra is lehet húsos fogásokat választani, de azt ajánljuk, hogy nem-vegák is vegyenek részt ezen az ízutazáson. A Gasztrohegy hétvégéken októbertől áprilisig 10 vendéglátóhely várja látogatóit tematikus gasztrohétvégékkel és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Az érdeklődők megtervezhetik a saját gasztrotúrájukat, hogy bejárhassák a hegyet, és akár több helyen is megkóstolhatják az izgalmas fogásokat.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Most akkor bikavér, vagy Bull’s Blood?

Elolvasom

A bor lehet Dél-Korea következő italtrendje

Elolvasom

Százezer palack magyar bor került a brit fogyasztók asztalára!

Elolvasom

Ezért igyunk tokaji aszút! - Interjú Konstantin Baum Master of Wine-nal

Elolvasom
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok