2022 március 21. / Kaposi MártonURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Tavaszi találkozópont: a Winelovers Grand

Lezajlott a Winelovers Grand, a 2022-es év első borfesztiválja. A Corinthia Hotel Budapestben megrendezett esemény a hazai borásztársadalom színe-javát vonultatta fel, több mint 150 magyar kiállítóval, mesterkurzusok és sétálókóstoló keretében.

A fesztiválon a borok rendkívül színes választéka mellett (több mint 750 tétel) a látogatók előzetes regisztráció után mesterkurzusokon és különböző szakmai képzéseken vehettek részt.

 

 

A Magyar Bor Személyesen és a Winelovers együttműködésében megvalósult két teltházas borismereti képzést Szik Mátyás és Bálint László vezette. A délelőtti tréning témája a jellegzetes hazai szőlőfajták, valamint a vendéglátásban elterjedt borstílusok voltak. A képzés során a résztvevők megismerhették egy vendéglátóegység borsor-összeállításának menetét és szempontrendszerét, a borhoz kötődő vendéglátási alapokat, valamit hét jellegzetes magyar tétel kóstolása segítségével sajátíthattak el részletes ismereteket hazánk borászati stílusirányzatairól.

 

 

A Bálint László által vezetett délutáni alkalom fókuszában az izgalmas, kevésbé ismert szőlőfajták, és a Magyarországon megjelent új borvidéki stílusok voltak. Ezúttal is egy hét tételes kóstoló volt a résztvevők segítségére, melynek részeként a szokványostól eltérő fajtaborok is kitöltésre kerültek. Ilyen volt például az egyik legkülönlegesebb hazai termőhelyen, a Tokaj-Hegyalján fiatal fajtának számító kabar (Füleky Pincészet – 2019), vagy éppen az eltűnés széléről visszatért csókaszőlőből készült Villányi Csóka (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – 2017).

 

 

A gazdag programkínálatot és találkozópontot kínáló esemény teljes képgalériája ezen a linken elérhető.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

„Magyarország elképesztő kincseket rejt” – interjú John Szabóval, a magyar borok nagykövetével

Elolvasom

A magyar bor nagykövetei: influenszerevolúció

Elolvasom

Hol és hogyan tanulhatunk borásznak?

Elolvasom

Nem csak a rozé érdekli! - Beszélgetés Elizabeth Gabay-val

Elolvasom