Csépányi László Pincészete

Hagyományos borászat

placeholder

Alapítás éve

2020

Terület

1.50 Ha

ÉVES PALACKSZÁM

5000

Bemutatkozás

Egy közel 1.5 hektáros birtokon öko-szemléletű elvek mentén gazdálkodunk Egerben a Czigléd-dűlőben. Fiatal borászként meggyőződésem, hogy a szőlőtermés a bor minőségének az alapja. A szőlészeti munkákat a metszéstől a szüretig saját magunk, kézi munkaerőre alapozva végezzük. A szőlő feldolgozása és a borkészítés egy hagyományos, két ágból álló tufapincében, Eger történelmi pincesorán, a Verőszala utcában történik. Célunk, hogy karakteres, egyedi, a termőhelyre jellemző borok kerüljenek ki a pincészetből, a lehető legtermészetesebb előállítással. Célom olyan természetes borok készítése, amelyek előállítása során a hagyományos, tradicionális technikák ötvözik a modern kor biztosította technológiákat ezáltal fiatalosak, lendületesek mégis értékállóak. Főbb fajtáink: Cabernet Sauvignon, Blauburger, Chardonnay, Rizlingszilváni

Szolgáltatások
icon

Dűlőtúra

max. 4 fő



Nyitvatartás

Vendégfogadás csak eseti jelleggel, egyeztetés alapján