MAGYARORSZÁG
BORTÍPUSAI

Fedezd fel kedvenc borstílusodat! A személyes választásod alapja egy állandóan megújuló paletta, ahol a pezsgőtől a természetes édes borig, a vulkanikus fehérboroktól, a könnyű rosékon át a nagy testű vörösborokig minden borstílust megtalálsz.

A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű. Hazánk borászata ugyanis a szőlőfajtákat, a termőterületeket és a borászati eljárásokat tekintve világviszonylatban is rendkívül gazdag. Ezt a gazdagságot egészíti ki a borász szőlőről és borról alkotott víziója, ami a legváltozatosabb ízélményt jelentő borok születését teszi lehetővé.A borszőlő fajtájától, cukortartalmától, az alkalmazott borászati eljárástól, az érlelési időtől függően a borok különböző bortípusba sorolhatók. A borok színüket tekintve három csoportra oszthatók: fehér, vörös, valamint rosé. A borkészítés technológiája szerint külön kategóriát képeznek a pezsgők és a természetes édes borok.A tokaji aszú, Magyarország legismertebb borfajtája ez utóbbi kategóriába tartozik.

Lapozás vissza Lapozás előre
Világok találkozása
Velence, egy felfedezésre váró borvidéki szeglet – képriport

Velence, egy felfedezésre váró borvidéki szeglet – képriport

Elolvasom
Borozz a kéken!
Új adás a Magyar Bor Személyesen podcast csatornán - beszélgetés Budai Rita művészettörténésszel

Új adás a Magyar Bor Személyesen podcast csatornán - beszélgetés Budai Rita művészettörténésszel

Elolvasom
Boros programajánló – Május 9-22.
Bor(lovag)rendek hazánkban és a világban

Bor(lovag)rendek hazánkban és a világban

Elolvasom
A Könnyűvér nemcsak bor, hanem közösségformáló erő is!
Két keréken Siklóstól Kisjakabfalváig

Két keréken Siklóstól Kisjakabfalváig

Elolvasom