MAGYARORSZÁG
BORTÍPUSAI

Fedezd fel kedvenc borstílusodat! A személyes választásod alapja egy állandóan megújuló paletta, ahol a pezsgőtől a természetes édes borig, a vulkanikus fehérboroktól, a könnyű rosékon át a nagy testű vörösborokig minden borstílust megtalálsz.

A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű. Hazánk borászata ugyanis a szőlőfajtákat, a termőterületeket és a borászati eljárásokat tekintve világviszonylatban is rendkívül gazdag. Ezt a gazdagságot egészíti ki a borász szőlőről és borról alkotott víziója, ami a legváltozatosabb ízélményt jelentő borok születését teszi lehetővé.A borszőlő fajtájától, cukortartalmától, az alkalmazott borászati eljárástól, az érlelési időtől függően a borok különböző bortípusba sorolhatók. A borok színüket tekintve három csoportra oszthatók: fehér, vörös, valamint rosé. A borkészítés technológiája szerint külön kategóriát képeznek a pezsgők és a természetes édes borok.A tokaji aszú, Magyarország legismertebb borfajtája ez utóbbi kategóriába tartozik.

Lapozás vissza Lapozás előre
„Nem csak olyan borokat kell készíteni, amitől mindenki rögtön vigyázzba áll.” – beszélgetés idősebb Heimann Zoltánnal, a 2023-as év Borászok Borászával
Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban

Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban

Elolvasom
Sikeres borpromóciós rendezvény Rómában
Kóstolás mesterfokon

Kóstolás mesterfokon

Elolvasom
Képriport: részvétel a ProWein kiállításon
Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Elolvasom
Három magyar nagyarany és három Best of Show díj a Mundus Vini versenyen!
Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Elolvasom