MAGYARORSZÁG
BORTÍPUSAI

Fedezd fel kedvenc borstílusodat! A személyes választásod alapja egy állandóan megújuló paletta, ahol a pezsgőtől a természetes édes borig, a vulkanikus fehérboroktól, a könnyű rosékon át a nagy testű vörösborokig minden borstílust megtalálsz.

A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű. Hazánk borászata ugyanis a szőlőfajtákat, a termőterületeket és a borászati eljárásokat tekintve világviszonylatban is rendkívül gazdag. Ezt a gazdagságot egészíti ki a borász szőlőről és borról alkotott víziója, ami a legváltozatosabb ízélményt jelentő borok születését teszi lehetővé.A borszőlő fajtájától, cukortartalmától, az alkalmazott borászati eljárástól, az érlelési időtől függően a borok különböző bortípusba sorolhatók. A borok színüket tekintve három csoportra oszthatók: fehér, vörös, valamint rosé. A borkészítés technológiája szerint külön kategóriát képeznek a pezsgők és a természetes édes borok.A tokaji aszú, Magyarország legismertebb borfajtája ez utóbbi kategóriába tartozik.

Lapozás vissza Lapozás előre
Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából
A hordó „kézjegye”

A hordó „kézjegye”

Elolvasom
Csopaki Kódex 2025 – Termőhely, hagyomány, természetesség és stílus
Van okunk az optimizmusra

Van okunk az optimizmusra

Elolvasom
A borvidék, ahol megáll az idő
Hello, kékfrankos, na, mi a stájsz?

Hello, kékfrankos, na, mi a stájsz?

Elolvasom
Hallottatok már a kék arbstról?
Nem cserélnék senkivel

Nem cserélnék senkivel

Elolvasom
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok