MAGYARORSZÁG
BORTÍPUSAI

Fedezd fel kedvenc borstílusodat! A személyes választásod alapja egy állandóan megújuló paletta, ahol a pezsgőtől a természetes édes borig, a vulkanikus fehérboroktól, a könnyű rosékon át a nagy testű vörösborokig minden borstílust megtalálsz.

A magyar bor rendkívüli adottsága, hogy sokszínű. Hazánk borászata ugyanis a szőlőfajtákat, a termőterületeket és a borászati eljárásokat tekintve világviszonylatban is rendkívül gazdag. Ezt a gazdagságot egészíti ki a borász szőlőről és borról alkotott víziója, ami a legváltozatosabb ízélményt jelentő borok születését teszi lehetővé.A borszőlő fajtájától, cukortartalmától, az alkalmazott borászati eljárástól, az érlelési időtől függően a borok különböző bortípusba sorolhatók. A borok színüket tekintve három csoportra oszthatók: fehér, vörös, valamint rosé. A borkészítés technológiája szerint külön kategóriát képeznek a pezsgők és a természetes édes borok.A tokaji aszú, Magyarország legismertebb borfajtája ez utóbbi kategóriába tartozik.

Lapozás vissza Lapozás előre
A kékfrankos új hazája: a Mátrai borvidék
Kulisszatitkok a világ leghíresebb bormúzeumából

Kulisszatitkok a világ leghíresebb bormúzeumából

Elolvasom
Fesztiváldömping, jó zenék, jó borok
Ikertornyok a magyar szőlészetben!

Ikertornyok a magyar szőlészetben!

Elolvasom
BorKatedra - Három egyetemen indul borkulturális képzés szeptembertől!
Interjú Bárdos Saroltával, a Borászok Borászával

Interjú Bárdos Saroltával, a Borászok Borászával

Elolvasom
A kékfrankos hazája: Sopron
Emberséget és bizalmat kapott: csodálatos pezsgők lettek belőlük

Emberséget és bizalmat kapott: csodálatos pezsgők lettek belőlük

Elolvasom