Szisszenjen vagy pukkanjon?

Tovább
Szisszenjen vagy pukkanjon?
2021 december 08. / Ajánló

Szisszenjen vagy pukkanjon?

Közeledik az év vége, ideje gondoskodni az ünnepi italokról, és eldönteni, hogy milyen pezsgővel koccintunk karácsonykor, vagy az új év tiszteletére. Íme 5 tipp, amelyek között mindenki garantáltan megtalálja a számára legkedvesebbet!

Tovább
5 romantikus borbár
2021 december 07. / Ajánló

5 romantikus borbár

Első randi? Vagy éppen az utolsó? Fontos lenne, hogy a párod rád hangolódjon? Vagy csak ki akartok kapcsolódni és elfelejteni a problémákat? Összeszedtünk öt plusz egy olyan borbárt, vagy legalábbis bárokat figyelemre méltó borlappal, ahol érdemes romantikázni. Tartsatok velünk!

Tovább
Homoky Dorka – Egy organikusan alakuló történet Tállyáról
2021 december 03. / Portré

Homoky Dorka – Egy organikusan alakuló történet Tállyáról

Miközben Homoky Dorka borait Dánia, Lengyelország, Portugália és az USA menő natúrbor-bárjaiban kóstolják, mi a tállyai családi ház asztala körül ülve épp egy 2013-as Homoky aszút iszunk a vacsora zárásaként. A világutazás, a kísérletezés és a saját út a következő történetben tökéletesen megfér a tradíciók és a családi örökség mellett.

Tovább
Felszállt a füst! Megvan az idei
2021 december 02. / Portré

Felszállt a füst! Megvan az idei "Év Bortermelője"!

Kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2021” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

Tovább
A bioboroké a jövő?
2021 december 01. / Trend

A bioboroké a jövő?

Ahogy az élelmiszeripar legtöbb szegmensébe, a boriparba is egyre jobban begyűrűzik a bio tendencia: hajlamosak vagyunk mélyebben a zsebünkbe nyúlni, ha valamin ott a zöld elismerés – hiszen nyugodt szívvel fogyasztjuk majd el a terméket, belegondolva, hogy ezzel is tettünk valamit a saját egészségünk és a környezetünk megóvása érdekében.

Tovább
Ünnepeljük az újbort – a tányéron is!
2021 november 29. / Gasztronómia

Ünnepeljük az újbort – a tányéron is!

Féktelen, zabolázhatatlan, kiszámíthatatlan, de éppen ezért szeretjük. Az újbor az új évjárat hírnöke, tele energiával, gyümölcsökkel, pezsgéssel! Örömöt hoz és boldogságot áraszt, nyissuk hát ki bátran, és kínáljunk mellé finom falatokat. Fontos, hogy ne kizárólag, és ne mindig libát. Íme néhány ötlet!

Tovább
Indul az advent! – Boros programok november 27– december 10.
2021 november 25. / Ajánló

Indul az advent! – Boros programok november 27– december 10.

A következő két hét nem lesz híján szívmelengető boros programoknak és forralt bornak sem. Vasárnap már meggyújthatjuk az első adventi gyertyát, és egyre több helyen gyúlnak ki az ünnepi fények, nyitnak a szezonális vásárok, sült gesztenye és forralt bor illata száll a levegőben. Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni finom borokért és jó hangulatért.

Tovább
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram