Milyen a franc, ha villányi?

Tovább
Milyen a franc, ha villányi?
2024 november 20. / Trend

Milyen a franc, ha villányi?

November hónap a nagyközönség számára még mindig a libalakomák és a Márton-nap bűvöletében telik, de egyre többen kezdik megtanulni azt is, hogy ilyenkor Villányban Franc & Franc konferenciát és kóstolónapot szerveznek. Ez utóbbin pedig cabernet franc, pardon, Villányi Franc-dömping van, a nagyközönség legnagyobb örömére. De ki dönti el, hogy mit kóstolhatunk? És mi kerül a Top 12-be? Egyáltalán: mi az a Top 12 Villányi Franc? Utánajártunk.

Tovább
A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel
2024 november 19. / Gasztronómia

A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel

A hazájában számos szakmai díjjal kitüntetett, több millió követővel rendelkező kínai Zhang Congming (becenevén Hey Ming) arról mesélt a bor.hu-nak, hogy miért vett fel magyar borokat az étterme kínálatába, és szerinte melyek párosíthatók legjobban a kínai ételekkel.

Tovább
„A sommelier Európa-bajnokság olyan, mint egy olimpia”
2024 november 18. / Szakmai

„A sommelier Európa-bajnokság olyan, mint egy olimpia”

2024 novemberében Belgrádban rendezték meg a sommelier Európa-bajnokságot. Sebastian Giraldo Makovej képviselte a magyar színeket, míg Lippai Mihály, a Magyar Sommelier Club főtitkára a verseny szervezésénél segédkező népes magyar csapatot koordinálta. Közvetlenül a verseny után beszélgettünk a két szakemberrel.

Tovább
Sikk-e, ha natúr?
2024 november 18. / Trend

Sikk-e, ha natúr?

Van annak már két éve is, hogy egy hazai boros magazinba Natúr francia címmel írtam cikket. Azóta sok víz lefolyt a Sión, kirobbant, majd elcsitult egy vezető hazai hírportál videója kapcsán a natúrboros botrány, és afölött is napirendre tértünk, hogy kinek mitől nem fordul ki a gyomortartalma. Eközben persze én magam is fejlődtem, vagyis – ha lehet ilyet mondani – még több natúr vagy natúrnak mondott bor került a poharamba és utána a köpőcsészébe. Ez utóbbinak – ha valaki félreértené – semmi köze a minőséghez, én kóstoláskor majdnem mindent kiköpök…

Tovább
Százezer palack magyar bor került a brit fogyasztók asztalára!
2024 november 15. / Trend

Százezer palack magyar bor került a brit fogyasztók asztalára!

A több mint kétszázezer fős vásárlói bázisú fogyasztói klub, a Wine52 partnerei vulkanikus termőhelyekről származó magyar borokat kóstolhatnak Anglia-szerte. A palackok mellé a Glug magazin 64 oldalas, magyar borvidékeket és borászokat bemutató különszáma is bekerült a csomagba. A kampány a Wines of Hungary támogatásával jött létre. És hogy mi ebben a jó? Erről beszélgettünk Toronyi Zsuzsával, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjével.

Tovább
A Magyar Bor sikere Dél-Koreában: Magyarország díszvendégként nyűgözte le a közönséget a Daejeon International Wine Expo-n
2024 november 15. / Kultúra

A Magyar Bor sikere Dél-Koreában: Magyarország díszvendégként nyűgözte le a közönséget a Daejeon International Wine Expo-n

A magyar borok jelentős elismerésben részesültek a dél-koreai piacon, ahol Magyarország az október 27 és november 3 között megrendezett Daejeon International Wine Expo (DIWE) díszvendégeként mutatkozhatott be. A rangos esemény különleges lehetőséget kínált a magyar borászok számára, hogy Dél-Koreában is bemutathassák a magyar borászat minőségét és sokszínűségét.

Tovább
Tiszta libabőr!
2024 november 13. / Gasztronómia

Tiszta libabőr!

November első fele hagyományosan a libákról és az újborokról szól Magyarországon, de talán egész Európában, ahol valamennyire is jelen volt a német kultúra. Ez alapvetően Szent Márton tiszteletén és a hozzá kapcsolódó népszokásokon alapul, amiket ha követni nem is - bár az sem érdektelen - de ismerni mindenképpen érdemes!

Tovább
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok