Most akkor bikavér, vagy Bull’s Blood?

Tovább
Most akkor bikavér, vagy Bull’s Blood?
2024 november 25. / Trend

Most akkor bikavér, vagy Bull’s Blood?

Nem mintha nem lenne édes mindegy, hiszen az angol Bull’s Blood tükörfordítása a bikavérnek és a bikova krv-nek, ami mégannyira sincs benne a hazai köztudatban, szemben az angol kifejezéssel, ami a negyvenen felüliekben bizony rossz emlékeket ébreszt.

Tovább
22 magyar borvidék borait küldtük Rómába a Szentatyának karácsonyra!
2024 november 25. / Trend

22 magyar borvidék borait küldtük Rómába a Szentatyának karácsonyra!

A tavaly fölelevenített hagyományt folytatva értékes magyar borválogatást küldtünk Ferenc Pápának karácsonyi ajándékként.

Tovább
A hordón túl: borok érlelése alternatív módszerekkel
2024 november 24. / Trend

A hordón túl: borok érlelése alternatív módszerekkel

A borászatok a hagyományos fahordók mellett egyre gyakrabban kísérleteznek alternatív (elsősorban más anyagból készült) érlelőedényekkel. A cikk azt igyekszik végigjárni, milyen ízélményre lehet számítani az egyes megoldások esetében.

Tovább
A bor lehet Dél-Korea következő italtrendje
2024 november 20. / Szakmai

A bor lehet Dél-Korea következő italtrendje

A hetekben lezajlott Daejeon International Wine Expo díszvendégeként kiemelt figyelmet kaptak a magyar borok Ázsiában: Tokajtól kezdve Etyeken, Szekszárdon és Villányon át egészen a Balatonig voltak kóstolhatók hazánk válogatott tételei az ázsiai kiállításon. Csillogó szempárok, lenyűgöző szakmai tudás és nyitottság: az első visszajelzések szerint ezek jellemezték a helyi fogyasztókat.

Tovább
Milyen a franc, ha villányi?
2024 november 19. / Trend

Milyen a franc, ha villányi?

November hónap a nagyközönség számára még mindig a libalakomák és a Márton-nap bűvöletében telik, de egyre többen kezdik megtanulni azt is, hogy ilyenkor Villányban Franc & Franc konferenciát és kóstolónapot szerveznek. Ez utóbbin pedig cabernet franc, pardon, Villányi Franc-dömping van, a nagyközönség legnagyobb örömére. De ki dönti el, hogy mit kóstolhatunk? És mi kerül a Top 12-be? Egyáltalán: mi az a Top 12 Villányi Franc? Utánajártunk.

Tovább
A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel
2024 november 18. / Gasztronómia

A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel

A hazájában számos szakmai díjjal kitüntetett, több millió követővel rendelkező kínai Zhang Congming (becenevén Hey Ming) arról mesélt a bor.hu-nak, hogy miért vett fel magyar borokat az étterme kínálatába, és szerinte melyek párosíthatók legjobban a kínai ételekkel.

Tovább
„A sommelier Európa-bajnokság olyan, mint egy olimpia”
2024 november 17. / Szakmai

„A sommelier Európa-bajnokság olyan, mint egy olimpia”

2024 novemberében Belgrádban rendezték meg a sommelier Európa-bajnokságot. Sebastian Giraldo Makovej képviselte a magyar színeket, míg Lippai Mihály, a Magyar Sommelier Club főtitkára a verseny szervezésénél segédkező népes magyar csapatot koordinálta. Közvetlenül a verseny után beszélgettünk a két szakemberrel.

Tovább
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok