Évente hány palack BalatonBorral lenne elégedett, és szerinte mit kell tenni, hogy elérjék ezt a számot? Többek között erről beszélgettünk Pach Gáborral, a Balatoni Kör elnökével.
Mire jó a boroshordó azon túl, hogy a pince ékessége lehet és gyönyörködteti a szemet? Miért használjuk a borkészítéshez? Hogyan kerül a kókusz a borba? Miért ne féljünk a hordóban érlelt boroktól akkor se, ha csak valami könnyedebbre vágyunk? Megannyi kérdés, amelyekre igyekszünk választ találni.
Idén nyáron ismét összeült a szakértőkből álló Kódex Zsűri, hogy a csopaki termelőkkel és az önkormányzat képviselőivel közösen – vakon végigkóstolva a borsort – nyugodt körülmények között megvitassák a tapasztalatokat, és szó essen a jövőbeli tervekről is. Beszámoló következik.
Az egyik legnagyobb múltú, legismertebb szekszárdi pincészet, a Heimann Családi Birtok több jelentős évfordulót is ünnepel az idén. Beszélgetésünkben a várható programokról, a generációváltásról és a csökkenő borfogyasztás miatt jelentkező nehéz piaci helyzetről is szót ejtettünk…
Beköszöntött a nyár, ne üljünk otthon tétlenül! Akár csak egy hétvégére vagy egy teljes hétre érdemes pihenőre menni, megélni a hétköznapi rohanásban oly sokszor elfelejtett pillanatot, kitisztítani az elmét, hogy újult erővel vághassunk majd bele ismét a teendők sokaságába. Nem is kell messzire menni, határon belül is találni bőven a semmittevéshez alkalmas csoda helyeket – ilyeneket mutatunk.
Azt olvasom, hogy hazánkban először 1890-ben említik a kékfrankos szőlőfajtát. Még jó, hogy van Arcanum-előfizetésem, így hozzáférek az elmúlt kétszáz év nyomtatott sajtójához, és könnyedén cáfolhatom az elhangzottakat – vagy mondjuk úgy, bővíthetem az ismereteinket…
Borkultúra, hagyomány és élmény: Dr. Nagy István agrárminiszter részvételével indul a Vino Camino Somló 2025 hétvégéje a Somlói Borgálával!