Befejeződött a Hungarian Wine Summit, hazánk legnagyobb nemzetközi boros találkozója

Tovább
Befejeződött a Hungarian Wine Summit, hazánk legnagyobb nemzetközi boros találkozója
2024 április 26. / Szakmai

Befejeződött a Hungarian Wine Summit, hazánk legnagyobb nemzetközi boros találkozója

2024. április 21-25. között közel száz nemzetközi boros szakember látogatott el Magyarországra. A vendégek előadásokon, mesterkurzusokon, sétálókóstolókon és borvidéki túrákon ismerkedhettek a magyar bor szépségeivel. A szervezők bíznak benne, hogy a rendezvény segít a kiváló minőségű hazai borok és pezsgők nemzetközi népszerűsítésében.

Tovább
Büszke vagyok arra, amit eddig elértem - beszélgetés Szarka Dénes mádi borásszal
2024 április 23. / Portré

Büszke vagyok arra, amit eddig elértem - beszélgetés Szarka Dénes mádi borásszal

Jó borokat adó kicsi birtok, vendégház és borbisztró. A három egység kiegyensúlyozott működése biztos alapokat ad, a vendégek imádják a Szarkaláb bisztró névre keresztelt kis mádi kertet, ahol személyesen a tulajdonos, Szarka Dénes veszi fel a rendelést. Szabó Edit beszélgetett vele…

Tovább
„Magyarország elképesztő kincseket rejt” – interjú John Szabóval, a magyar borok nagykövetével
2024 április 15. / Portré

„Magyarország elképesztő kincseket rejt” – interjú John Szabóval, a magyar borok nagykövetével

A magyar származású Master Sommelier a 2024. április 21-25-én zajló Hungarian Wine Summit egyik nagykövete. Az ennek kapcsán vele készített interjúban szó esik a vulkanikus borról, a pezsgőről, a nemzetközi piacokról és Egerről.

Tovább
32 éve a magyar bor szolgálatában
2024 április 03. / Portré

32 éve a magyar bor szolgálatában

Zilai Zoltán borászként dolgozott a rendszerváltozás előtt, de igazán a kilencvenes években vált megkerülhetetlen szereplőjévé a hazai boréletnek. A Budavári Borfesztivál és a Vinagora nemzetközi borverseny szervezőjét arra kértük, meséljen arról, hogyan jutott el idáig.

Tovább
A magyar bor nagykövetei: influenszerevolúció
2024 március 31. / Trend

A magyar bor nagykövetei: influenszerevolúció

Ma már nemcsak a boros portálok a borral kapcsolatos hírek megkerülhetetlen origói: akár YouTube-on vagy Instagramon is inspirálódhatunk, hogy milyen bort is érdemes levennünk legközelebb a polcról, vagy ezekkel bővíthetjük boros ismereteinket. A bornyelv kialakulásától a borblogon át az Instagram és YouTube megvalósításokig szemlézzük a magyar borvilág legmeghatározóbb influenszereit.

Tovább
Hisztaminérzékenység és koccintás? Lehetséges!
2024 március 27. / Trend

Hisztaminérzékenység és koccintás? Lehetséges!

Azt hiszed a kéntől fáj a fejed és az alkoholtól vagy másnapos? Felejtsd el! Lehet, hogy benne van a kalapban, de az is biztos, hogy a hisztaminnak is köze van hozzá. Zsiros Bernadett nem a borvilágból érkezve fedezte fel a mentes borok világát, éppen ellenkezőleg. A saját hisztamin intoleranciája nyomán kezdte el megtapasztalni, mennyire nehéz ilyen körülmények között bort inni és koccintani a barátainkkal. A jó hír az, hogy nem lehetetlen!

Tovább
Hol és hogyan tanulhatunk borásznak?
2024 március 24. / Ajánló

Hol és hogyan tanulhatunk borásznak?

Az 1 napostól a 3 és fél évesig számos tanfolyam, képzés hirdeti magáról, hogy borászt nevel a résztvevőkből. A bor.hu cikkben segít eligazodni a kínálatban, hogy mindenki kiválaszthassa az igényeinek megfelelőt.

Tovább