Szerbiában rendezték meg immár negyedszer az olaszrizlingek nemzetközi versenyét, a GROW du Monde-ot. Íme, a legjobb eredmények és a teljes hazai éremtáblázat…
A Borászok Borásza mellett minden évben átadják a Borászok Barátja díjat is. Az elismerést olyan ember kaphatja, aki nem borászként sokat tesz a magyar bor ügyéért, és hogy kit illet, azt titkos szavazással a borászok döntik el. Az idén Kézdy Dánielre, a honi boros közeg egyik legfontosabb agytrösztjére esett a választásuk. A díjazottal Szabó Edit beszélgetett, aki maga is a Borászok Barátja cím birtokosa.
Hullámzó szőlőtenger egy csodálatos völgykatlanban – kivételes termőhely remek adottságokkal. Ez a Villányi borvidéken található Ördögárok-dűlő, amit gigászi munkával hódítottak vissza a természettől a villányi borászok a kétezres évek elején…
Évente hány palack BalatonBorral lenne elégedett, és szerinte mit kell tenni, hogy elérjék ezt a számot? Többek között erről beszélgettünk Pach Gáborral, a Balatoni Kör elnökével.
Mire jó a boroshordó azon túl, hogy a pince ékessége lehet és gyönyörködteti a szemet? Miért használjuk a borkészítéshez? Hogyan kerül a kókusz a borba? Miért ne féljünk a hordóban érlelt boroktól akkor se, ha csak valami könnyedebbre vágyunk? Megannyi kérdés, amelyekre igyekszünk választ találni.
Idén nyáron ismét összeült a szakértőkből álló Kódex Zsűri, hogy a csopaki termelőkkel és az önkormányzat képviselőivel közösen – vakon végigkóstolva a borsort – nyugodt körülmények között megvitassák a tapasztalatokat, és szó essen a jövőbeli tervekről is. Beszámoló következik.
Az egyik legnagyobb múltú, legismertebb szekszárdi pincészet, a Heimann Családi Birtok több jelentős évfordulót is ünnepel az idén. Beszélgetésünkben a várható programokról, a generációváltásról és a csökkenő borfogyasztás miatt jelentkező nehéz piaci helyzetről is szót ejtettünk…