Szuper magyar eredmények, sok cseh trófea és platinaérem az olaszrizlingvébén

Tovább
Szuper magyar eredmények, sok cseh trófea és platinaérem az olaszrizlingvébén
2025 július 09. / Szakmai

Szuper magyar eredmények, sok cseh trófea és platinaérem az olaszrizlingvébén

Szerbiában rendezték meg immár negyedszer az olaszrizlingek nemzetközi versenyét, a GROW du Monde-ot. Íme, a legjobb eredmények és a teljes hazai éremtáblázat…

Tovább
A pezsgő lehet kitörési pont
2025 július 04. / Portré

A pezsgő lehet kitörési pont

A Borászok Borásza mellett minden évben átadják a Borászok Barátja díjat is. Az elismerést olyan ember kaphatja, aki nem borászként sokat tesz a magyar bor ügyéért, és hogy kit illet, azt titkos szavazással a borászok döntik el. Az idén Kézdy Dánielre, a honi boros közeg egyik legfontosabb agytrösztjére esett a választásuk. A díjazottal Szabó Edit beszélgetett, aki maga is a Borászok Barátja cím birtokosa.

Tovább
Emblematikus dűlőink: az Ördögárok
2025 június 30. / Kultúra

Emblematikus dűlőink: az Ördögárok

Hullámzó szőlőtenger egy csodálatos völgykatlanban – kivételes termőhely remek adottságokkal. Ez a Villányi borvidéken található Ördögárok-dűlő, amit gigászi munkával hódítottak vissza a természettől a villányi borászok a kétezres évek elején…

Tovább
Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából
2025 június 27. / Portré

Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából

Évente hány palack BalatonBorral lenne elégedett, és szerinte mit kell tenni, hogy elérjék ezt a számot? Többek között erről beszélgettünk Pach Gáborral, a Balatoni Kör elnökével.

Tovább
A hordó „kézjegye”
2025 június 26. / Kultúra

A hordó „kézjegye”

Mire jó a boroshordó azon túl, hogy a pince ékessége lehet és gyönyörködteti a szemet? Miért használjuk a borkészítéshez? Hogyan kerül a kókusz a borba? Miért ne féljünk a hordóban érlelt boroktól akkor se, ha csak valami könnyedebbre vágyunk? Megannyi kérdés, amelyekre igyekszünk választ találni.

Tovább
Csopaki Kódex 2025 – Termőhely, hagyomány, természetesség és stílus
2025 június 24. / Szakmai

Csopaki Kódex 2025 – Termőhely, hagyomány, természetesség és stílus

Idén nyáron ismét összeült a szakértőkből álló Kódex Zsűri, hogy a csopaki termelőkkel és az önkormányzat képviselőivel közösen – vakon végigkóstolva a borsort – nyugodt körülmények között megvitassák a tapasztalatokat, és szó essen a jövőbeli tervekről is. Beszámoló következik.

Tovább
Van okunk az optimizmusra
2025 június 23. / Portré

Van okunk az optimizmusra

Az egyik legnagyobb múltú, legismertebb szekszárdi pincészet, a Heimann Családi Birtok több jelentős évfordulót is ünnepel az idén. Beszélgetésünkben a várható programokról, a generációváltásról és a csökkenő borfogyasztás miatt jelentkező nehéz piaci helyzetről is szót ejtettünk…

Tovább
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok