„Lenyűgözött, milyen sokat fejlődtek a borok” – Interjú Fongyee Walker Master of Wine-nal

Tovább
„Lenyűgözött, milyen sokat fejlődtek a borok” – Interjú Fongyee Walker Master of Wine-nal
2025 március 15. / Portré

„Lenyűgözött, milyen sokat fejlődtek a borok” – Interjú Fongyee Walker Master of Wine-nal

A Magyar Bor márciusban roadshow-ra indult Kínába, hogy bemutassa a hazai borágazat kiemelkedő üzeneteit, eredményeit. A közösségi márkát gondozó Magyar Bormarketing Ügynökség három városban – Sencsenben, Sanghajban és Pekingben – szervezett rendezvénysorozatot, hogy a borágazat kulcsszereplőinek egy átfogó program keretében mutassa be a magyar borok színes világát. Mindhárom városban mesterkurzus is zajlott Fongyee Walker Master of Wine tolmácsolásában. Az első állomáson, Sencsenben beszélgettünk vele, közvetlenül a mesterkurzusa után.

Tovább
Hamarosan kezdődik a világ egyik legnagyobb nemzetközi borexpója
2025 március 13. / Szakmai

Hamarosan kezdődik a világ egyik legnagyobb nemzetközi borexpója

Március 16-18. között kerül megrendezésre a a ProWein Düsseldorf nemzetközi borexpó, ahol természetesen a Wines of Hungary közösségi standja is képviselteti magát. A magyar standon 21 társkiállító révén összesen 26 pincészet tételeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Tovább
Murán innen, Zalán túl!
2025 március 11. / Kultúra

Murán innen, Zalán túl!

Kis hazánknak van néhány olyan borvidéke, amiről méltatlanul keveset beszélünk, és ha mégis megemlítjük, hát hirtelenjében maximum egy-két termelő jut az eszünkbe. Ilyen a Zalai borvidék, ez a földrajzilag is erősen tagolt táj, amiben legalább két, de lehet, hogy három önálló borvidék vagy inkább eredetvédett OEM lehetősége rejtőzik. Ti vajon tudjátok, hogy miről beszélek?

Tovább
Mindig is furmintrajongó voltam!
2025 március 10. / Gasztronómia

Mindig is furmintrajongó voltam!

Immár hetedik alkalommal tartottak Furmint February rendezvényt Londonban a Wines of Hungary UK szervezésében, a Magyar Bormarketing Ügynökség támogatásával. Az idei program érdekessége az a mesterkurzus volt, amelyen a furmint gasztronómiai lehetőségeit kutatták bor-étel párok segítségével. A tapasztalatokról a menüsort megálmodó szakácsot, Linda Gallowayt kérdeztük.

Tovább
Bor Szentendrén? Igen!
2025 március 09. / Kultúra

Bor Szentendrén? Igen!

Szentendre a budapestiek körében népszerű kirándulóhely, de a hajójáratoknak és a buszos utazásoknak köszönhetően bőven jön a városba szerb és más nemzetiségű turista is. Bájos kisváros girbegurba utcákkal, egységes arculattal, festői Duna-parttal, kávézókkal és éttermekkel, kiállítóterekkel és múzeumokkal. Sokan talán még azzal is tisztában vannak, hogy a városka arculatát a délről idetelepülő szlávok, jórészt szerbek, de sokácok, dalmátok, bunyevácok, horvátok és cincárok, görögök és montenegróiak határozták meg. Innen már csak egy ugrás, hogy a bor is valahogyan belekeveredjen a történetbe…

Tovább
Szupermagyarok: két évtized ikonikussá vált vörösborai
2025 március 07. / Trend

Szupermagyarok: két évtized ikonikussá vált vörösborai

A kilencvenes években egymás után bontogatták szárnyaikat a hazai borásznemzedékek, hogy aztán a 21. század elejére ki-ki megalkossa saját „szupermagyar” borát. Ezek az elmúlt szűk két évtizedben a borlapok megkerülhetetlen tételeivé, karácsonyi, ünnepi bevásárlólisták rendszeresen visszatérő boraivá váltak. Alapanyagukat tekintve közös bennük, hogy ritkán készülnek őshonos magyar szőlőfajtából. Következzen most négy borvidék legendás vörösbora!

Tovább
Bor vagy mámor? Érték a mérték!
2025 március 05. / Trend

Bor vagy mámor? Érték a mérték!

Tekintettel arra, hogy a bor alkoholt is tartalmaz, nehéz úgy beszélni róla, mint egy egészséges termékről; mi most mégis megpróbáljuk. Miért fontos továbbörökíteni a borkultúrát a következő generáció számára, miért és hogyan fogyasszunk bort mértékkel? Ezekről írtunk.

Tovább
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok