Szerző: Dr. Mészáros Gabriella
A Duna-Dráva és a Balaton által határolt országrész 7800 hektárnyi területén négy borvidék – a Pécsi, a Szekszárdi, a Villányi és a Tolnai – alkotja a Pannon borrégiót. Jellemző szőlőfajtái a cabernet sauvignon és franc, a merlot, különlegességei a cirfandli és a kadarka.
A terület közel egységes dombvidék, a Mecsekalja és a Villányi-hegység alkotta területen helyezkedik el, melyeken jellemző a sok napsütés és az erőteljes mediterrán mezoklíma. Talaja változatos, a Mecsek mészkőtömbjei éppúgy megtalálhatók, mint a löszös-vályogtalajos részek Villánynál, vagy az agyagos dombvidékek.
Élet a boron túl: csiger, ürmös, verjus is készülhet szőlőből
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével