1 NAPOS TÚRA

Badacsonyi borvidék

1.nap

A borvidék ugyan jóval többet jelent, mint a névadó tanúhegy, ha csak egy napunk van felfedezni, érdemes mégis a Badacsonyra fókuszálni. Kezdjük sétánkat a hajóállomástól és a település központjában tekintsük meg Egry József festőművész egykori házát, melyben ma múzeum működik. Ezt követően induljunk fel a hegyre, útközben azonban álljunk meg a Szegedy Róza-háznál, hogy megcsodáljuk híres költőnk, Kisfaludy Sándor és felesége kedvelt tartózkodási helyét.

Tervezzünk egy kis kitérőt a környező borteraszok valamelyikére, frissítsük fel magunkat egy helyi fajtából készült fröccsel, akár egy könnyű ebédet is elfogyaszthatunk. Másszunk tovább a Kisfaludy kilátóig, majd ereszkedjünk le a Bujdosók lépcsőjén át az egykori Rodostó turistaház felé, utána pedig, ha már kellőképpen elfáradtunk, sétáljunk be Badacsonytördemicre, ahol egy helyi borászat borteraszán leülhetünk egyjutalmat jelentő borkóstolóra.

Badacsonyba visszatérve dönthetünk úgy, hogy megkóstoljuk a nyitva tartó pincészetek legszebb, kéknyelű szőlőfajtából készült borát, mely jellegzetes a borvidéken, de ki is futhatunk a kikötőből a nyílt vízre, hogy a tóról nézhessük végig a gyönyörű naplementét. A nap végén valamelyik borvidéki borászat saját vendéglátóhelyén vacsorázzunk meg újabb gyöngyszemet felfedezve és ezzel búcsúzva a hegytől.

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok