3 NAPOS TÚRA

Balaton-felvidéki borvidék

1.nap

Délelőtt járjuk be a Káli-medencében a Fekete-hegyet, kapaszkodjunk fel az Eötvös-kilátóhoz és csodáljuk meg fentről is a tájat, ahol egykor hatalmas szürkemarha gulyák legeltek. A mandulafák és szőlősorok között ereszkedjünk le Köveskálra, igyunk egy frissítő szörpöt egy teraszon, vagy egy füves udvarban a napernyők alatt, kóstoljunk bort a számtalan borászat egyikében, nézzük meg a mosóházzal bővített városi kutat, végül ebédeljünk meg az egyik helyi étteremben, helyi borokkal kísérve az ételeket.

Délután keressük fel a Salföldi Majort, ahol a Káli-medencére egykor jellemző állattartásból kaphatunk bemutatót, ezután pedig irány Sümeg. A vár felkeresése után járjuk be a vár alatti Püspöki Palotát és a barokk belvárost, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy sümegi borászatban. Az az igazi, ha a vár alatti különleges szőlőfajtákból szűrt bort is megkóstoljuk! Az estét töltsük Sümegen.

 

2.nap

Délelőtt igazi extrém élményben lehet részünk, ha vezetett túrán leereszkedünk a balatonedericsi Csodabogyós-barlangba. Vigyázat, nem kiépített barlang!

Ezt követően kóstoljunk bort egy nemesvitai pincészetben és csodálkozzunk rá a település középkori szerkezetére, majd keressük fel Keszthelyen a Festetics-kastélyt (nyaranta vezetett sétán éjszaka is megtehetjük ezt!), és ha még van erőnk is időnk, a Balaton Múzeumot. Ebédeljünk meg Keszthelyen, délután pedig fürödjünk meg a Balatonban vagy a Hévízi-tóban. Szálljunk meg Keszthelyen, az estét töltsük egy helyi borászatban.

 

3.nap

Délelőtt keressük fel Rezi várát, majd kóstoljunk borokat egy lesencefalui borászatban. Innen menjünk vissza Sümegre, Kisfaludy Sándor szülőházába, majd keressük fel Csabrendek mellett Nyirádon, az egykori bauxitbányát, a látvány miatt megéri!

Az ebédet már Köveskálon fogyasszuk el, majd délután még menjünk át akár gyalog vagy biciklivel a szomszédos Szentbékkállára, ahol egyrészt keressük fel a kőtengert az ingókővel, másfelől sétáljunk egyet ezen a gyönyörű kis településen és menjünk be egy szentbékkállai borászatba is, hogy helyben termelt borokkal búcsúzhassunk el a Káli-medencétől és a Balaton-felvidéki borvidéktől.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok