1 NAPOS TÚRA

Móri borvidék

1.nap

A délelőttöt szánjuk a környék egyetlen nagyvárosára, Székesfehérvárra. A koronázó templomnak, a Nagyboldogasszony-főbazilikának, amit Mátyás király még bővíttetett, ma már csak az alapjait találjuk meg a Romkertben. A közelben találjuk az Országalmát és a Városházát, a Hiemer-házat és a benne működő Hetedhét Játékmúzeumot, a Püspöki palotát, a Mátyás király emlékművet, a Fekete Sas Patikamúzeumot és a Városi Képtárat, ahol az állandó kiállítás mellett csodás időszaki programokat is szerveznek.

A belváros emellett számtalan étteremnek és kávéháznak ad helyet, biztosan mindenki talál közöttük a kedvére valót. Ha a csapat elfárad a hosszú sétában, el lehet menni a műemlékké nyilvánított Árpád Fürdőbe kikapcsolódni.

A városi környezetből az Öreg-hegyet megcélozva is ki lehet szakadni, a Bory Jenő által megálmodott mesevilágot, a Bory-várat felkeresve, ami ma múzeumként működik. Délután a fél órányi autóútra lévő Móron keressük fel a kapucinus templomot és rendházat, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy kis családi pincészetnél. A napot zárjuk borvacsorával, ha lehet úgy, hogy az idősebb, muzeális móri borok közül is kerüljön néhány az asztalra és a poharakba.