1 NAPOS TÚRA

Neszmélyi borvidék

1.nap

Délelőtt fedezzük fel a borvidék központjának számító Tatát. A látnivalókat a tatai Öreg-tó fűzi láncra, így a sportosabbak körbe is sétálhatják vagy körbebiciklizhetik a tavat, felkeresve a várat, az Esterházy kastélyt és a Czifra Malmot. A program kellemes kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ráadásul a tó partján több helyen van lehetőségünk megállni ebédelni is.

Ebéd után látogassunk el a közeli Tatabánya fölött emelkedő Csúcsos-hegyre, ahol száz méteres sziklafallal szakad le a Gerecse a Tatai-medencére. Itt található az ország legismertebb Turul-emlékműve és a Szelim-barlang hatalmas kürtői is. A környék babakocsival is jól járható, ideális egy kellemes erdei sétához.

A közeli Gerecse Kapuja látogatóközpontot is érdemes felkeresni! Délután aztán jöhet a boros program, valamelyik pincészet felfedezésével. Tatához a legközelebb Baj található, ahol számos kis pincészet várja a vendégeket a szőlőhegyen, de vehetjük az irányt Kocs felé is. Ha több időnk maradt és érezzük magunkban az erőt egy kis vezetésre, akkor keressük fel Dunaszentmiklós vagy Neszmély borászatait, közöttük nem egy már országos hírnévre is szert tett.