2 NAPOS TÚRA

Soproni borvidék

1.nap

Keressük fel Kőszeget, ahol a Jurisics-vár, a reneszánsz Sgraffittós-ház, az Öregtorony, a számtalan templom és az egész belváros épített öröksége lenyűgöző és akár egy teljes napra leköthetné a társaságot, ha nem szeretnénk az ebéd után még bort is kóstolni!

A délutánt tölthetjük egy túrával az országhatáron emelkedő Írottkőre, hogy az estét már egy kőszegi borászatban zárjuk, de alternatív programként az egyre bővülő kőszegi borválasztékot követve akár több izgalmas kis pincét is felkereshetünk, a helyi zweigeltek és kékfrankosok nyomát kutatva.

Ha a társaságnak nincs kedve sem az erdei túrához, sem pedig a több borászathoz, a közeli Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum ideális kikapcsolódást biztosít az esti kőszegi borkóstoló, netán borvacsora előtt.

 

2.nap

Maradjunk Kőszeg környékén. Délelőtt látogassunk el a cáki pincesorra, majd keressük fel Velemben a vízimalmot és a Szent Vid-kápolnát. Ezután látogassunk el a Kámoni Arborétumba, majd ebédeljünk Szombathelyen egy étteremben.

A délutánt kezdhetjük az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tájházban, vagy tehetünk a környéken egy középkori templomtúrát, felkeresve Csempeszkopács és Ják templomait, utóbbi a magyarországi román stílusú építészet szimbolikus alkotása!

A nap végén sétáljunk egyet a Vashegyen Vaskeresztes határában, netán a Pinka-áttörés szurdokvölgyében, majd fejezzük be a programot egy helyi borászatnál, ahol a Vashegy túloldalán található osztrák kékfrankosokhoz hasonló minőségű borokat kóstolhatunk, jóval kedvezőbb áron, mintha Ausztriában lennénk.