2 NAPOS TÚRA

Villányi borvidék

1.nap

A napot kezdjük egy biciklitúrával Villányból indulva, Villánykövesdet is érintve, egészen Palkonyáig tekerve. Útközben érdemes megállni a villánykövesdi Batthyány pincénél, melynek kialakítása leginkább egy templomra emlékeztet, a túra végén pedig keressük fel a palkonyai Szent Erzsébet körtemplomot.

A pincesorok minden településen érdekesek, ráadásul jó bort is találunk mindenhol! Útközben érdekes kitérő lehet a már borvidéken kívül eső Kisjakabfalva felkeresése, ahol a helyi bormanufaktúrában máris kóstolhatunk villányi tételeket szép, műemlék jellegű sváb ház falai között.

Szállást tulajdonképpen bármelyik településen találunk, de a kirándulás miatt érdemes vagy a kiindulóponton, vagy a végponton foglalni. A vacsorával sem lesz gond, mind Villányban, mind Palkonyán találni a borvidék igényes gasztronómiáját képviselő helyet.

 

2.nap

Ezt a napot szánjuk Siklósra és környékére. Délelőtt keressük fel a Máriagyűdi Kegyhelyet, a Bazilikát és a Látogatóközpontot, ahol egy kicsit kiszakadhatunk a rohanó világból és elmélyedhetünk a csöndben. Ezt követően akár azonnal meglátogathatunk egy borászatot még Siklós felé félúton, hogy megkóstoljuk a hegy levét.

Ebédeljünk Siklóson, majd keressük fel a várat és a benne található kiállításokat, ámuljunk el a bástyákról elénk táruló kilátáson és pihenjünk meg a hűvös falak között. Ezután nézzünk be a még ma is működő dzsámiba és feltétlenül menjünk át a Szent Demeter ortodox templomba, ahol nem csupán az ikonosztáz nyújt pazar látványt, de azt is megtudhatjuk, hogy Siklósnak saját ortodox szentje van, akinek az egykori sírjához akár gyalog, akár biciklivel is kimehetünk a szőlők közé.

A napot befejezhetjük a Thermal Spa Siklós melegvizes medencéiben, majd érdemes a vacsorát is a közelben elkölteni.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok