3 NAPOS TÚRA

Zalai borvidék

1.nap: Délelőtt keressük fel a Vétyemi Ősbükköst Tormafölde határában, csodálkozzunk rá a magyar olajipar bölcsőjének tartott Bázakerettyére és az ipartörténeti műemlékként számon tartott régi olajkutakra, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy csörnyeföldi borászatban. Ezt követően, ha meg akarjuk érteni ezeknek a domboknak és szőlőhegyeknek, ezeknek a falvaknak a történetét, muszáj felkeresni a ma már a határ túloldalára eső (éppen csak!) Lendvát. Rendkívül gazdag az építészeti öröksége, legfőbb látnivalója a középkori vára. Nemrég készült el Makovecz Imre tervei alapján készült magyar színháza. A szőlőhegyen másszunk fel a Vinarium névre keresztelt kilátóba és térjünk be valamelyik magyar borászához egy borkóstolóra és vacsorára. 

 

2.nap: Délelőtt sétáljunk egyet Nagykanizsán, keressük fel a Thúry György Múzeumnak otthont adó Batthányi kastélyt, nézzük meg a Nagy-Magyarorzság és a Várkapu-emlékművet. Kiránduljunk a 26 hektáros újudvari védett Csibiti-völgybe, ahol ez erdei tó mellett pihenőhely is kialakításra került. A völgybe csodálatos erdei út vezet, gazdag növény és állatvilággal, nagyon sokféle páfrányfajtát találunk itt. Estefelé térjünk be egy zalaszabari vagy nagyradai borászatba. 


3.nap: Délelőtt ússzunk egyet az egyedülálló Hévízi-tóban, vagy sétáljunk egyet Keszthelyen a Balaton partján, majd ebédeljünk meg. Ezt követően keressük fel a zalaszántói Béke Sztúpát, ami Európa egyik legnagyobb buddhista szentélye, majd járjuk be Vindornyaszőlős és Vindornyalak településeket, ahol nem csupán a nyugalom és a csönd, a népi építészeti hagyományok, de a borok is megállásra csábítanak. Vegyünk részt egy borkóstolón, ezzel búcsúzva a Zalai borvidéktől.

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok