2022. május 20. - május 22.

Soproni Borünnep

Szent Orbán, a szőlészek, borászok, kádárok, kocsmárosok védőszentjének napjához közeli időpontban szervezik meg Sopron belvárosában a Soproni Borünnepet.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

Az egész hétvégét átívelő esemény a szőlőtermesztés és a borkészítés évszázados hagyományai előtt tiszteleg. Ezen a Kékfrankos Fővárosa számára rendkívül fontos alkalmon mutatják be a környék leghíresebb borászai a termékeiket, így a rendszerint sok érdeklődőt megmozgató rendezvényt a kulturális sokszínűség és a finom borok találkozása jellemzi. A borfesztivál-hangulatot kulturális programok, bemutatók és a kézműves kirakodóvásár biztosítja. 

A Soproni Borünnepnek immár három évtizedes hagyománya van. A háromnapos rendezvény pénteken 17 órától kezdődik, 18 órai hivatalos megnyitóval. Szombat és vasárnap is már délelőtt kezdődnek a programok, és egész estig gyerekműsorok, fúvószenekarok, néptánccsoportok, könnyűzenei programok várják az érdeklődőket. Idén két helyszínen, a városi rendezvénytéren és a Bástyagödörben. 

Borünnep természetesen nincs borászok és bor nélkül. Bár a Soproni borvidék inkább a vörösbor jellemző, az utóbbi években nagyban nőtt a fehérborok mennyisége és minősége is. A rendezvényen közel 20 helyi borász kínálja kóstolásra finom borait.