2025 március 13. / Balaton Kata
A 30 éves múlttal rendelkező nemzetközi bor- és szeszesital-vásár lefedi a teljes globális piacot. A borokon kívül párlatok, sörök, cider, ásványvíz és sok egyéb kategória megtalálható. Az egyik kulcsfontosságú terület - ahol a ProWein mindig is különösen erős volt - a kereskedési platform biztosítása a feltörekvő országok számára, amelyek a világ minden tájáról szeretnének vásárlókat elérni, így természetesen a magyar borászatok számára is remek lehetőségeket tartogat.
A ProWein Fórum aktuális üzleti témákat érint, elősegítve az ágazaton belüli eszmecserét. A fórumon magas színvonalú mesterkurzusok és az ágazat szempontjából releváns aktuális kérdésekről szóló szakértői előadások széles kínálata is elérhető lesz. Ehhez magyar részről öt izgalmas mesterkurzussal járulunk hozzá két nemzetközileg is elismert előadó tolmácsolásában. Yvonne Heistermann, a Német Sommelier Szövetség Elnöke egy általánosabb, An exciting journey through Hungary's wine regions ("Izgalmas utazás a magyar borrégiókon át") címet viselő kurzussal, valamint a kékfrankosokat rivaldafénybe állító Kékfrankos rediscovered – a class of its own ("Az újra felfedezett kékfrankos - Egy valódi klasszis") mesterkurzussal készül, míg Konstantin Baum, MW három mesterkurzussal várja az érdeklődőket, melyek a vulkanikus borok, az őshonos fajták és a pezsgők világát járják majd körül.
A magyar standon mind a hat borrégiónk képviselteti magát, így a nemzetközi közönség átfogó képet kaphat hazánk borkultúrájának sokszínűségéről. A Botrytis Bárban a látogatók számára pedig egyedülálló lehetőség nyílik, hogy magyar sommelier-k vezetésével ismerjék meg a magyar társkiállítók tételeit: a helyi szőlőfajtáktól kezdve a tokaji aszúkon át egészen a vulkanikus száraz borokig. A Wines of Hungary stand egyik kiemelt attrakciója a háromnapos ProWein rendezvény teljes ideje alatt minden látogató számára nyitva áll.
Borítókép és fotó: Magyar Bormarketing Ügynökség
„Az Országház Bora 2025” - Utolsó lehetőség a jelentkezésre!
Magyarország legnaposabb borvidéke
Ha február, akkor furmint!
„Lenyűgözött, milyen sokat fejlődtek a borok” – Interjú Fongyee Walker Master of Wine-nal
Murán innen, Zalán túl!
Bor Szentendrén? Igen!
Bor vagy mámor? Érték a mérték!
Tisztelettel kell fordulni a borhoz – Generációváltás a fogyasztóknál