2025 augusztus 14. / Magyar Bormarketing Ügynökség
A PEZSGŐKONFERENCIA idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Etyeken, amelynek fókuszába ezúttal a Közép-Európai pezsgőpiac tematikáját állították a szervezők. A legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek adják át tudásukat előadások, birtokbemutatók és kóstolós mesterkurzusok formájában, és természetesen nem maradhat el az interaktív kerekasztal és a valódi gasztro-kulturális élményt kínáló Pezsgőünnep sem! Érdemes tehát megszerezni a még elérhető jegyek egyikét!
Aki járt már az etyeki Pezsgőkonferencián, az tudja, hogy ez az esemény jóval többre vállalkozik annál, hogy csupán egy olyan fórum legyen, ahol a szakemberek bővíthetik ágazati ismereteiket. A Pezsgőkonferencia a szakma igazi találkozópontja lett, ahol a szervezők a legfrissebb trendekre is figyelemmel kísérő programmal készülnek az egyes területek nagyágyúinak tolmácsolásában, az elméleti alapot kóstolásos tapasztalatok egészítik ki, és még arra is marad energia, hogy a rendezvényt egy igazi gasztrokulturális élményt ígérő Pezsgőünneppel koronázzák meg.
A dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett megrendezendő idei konferencia fókuszába a közép-európai régió lehetőségeit állították - „Sparkling Central-Europe” címmel. A téma átfogó felvezetésére Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója vállalkozott, aki Közép-Európa átalakuló pezsgőpiacát elemzi, amelyet kiválóan árnyal majd Hollósi Dávid (MBH Bank, Agrár Üzletág ügyvezető igazgató) üzleti, gazdasági szempontú értekezése. Lengyelország pezsgős eredményeit és lehetőségeit pedig az elismert Tokaj-szakértő, Borászok Barátja-díjas Wojciech Bonkowski, a régió első Master of Wine szakértője tárgyalja.
Biztosan sokan várják már, hogy megtudják, „hogyan csinálják az olaszok?”, és erre most lesz is lehetőség, hiszen Romeo Dellera, a Berlucchi értékesítési igazgatója a Berlucchi Franciacorta mesterkurzus keretein belül ad ebből izgalmas kóstolót.
Erdélyi pezsgős eredményeiről pedig a mindenki által kedvelt, legendás Balla Géza előadását hallgathatjuk meg, és mivel a helyszín is kötelezi azért a szervezőket, nem maradhat el az etyeki eredetvédett pezsgők kóstolója sem: ezen a mesterkurzuson a WSG-okleveles Champagne-szakértő, kétszeres magyar sommelier bajnok Tüű Péter kalauzolja végig a résztvevőket. A mindig izgalmas kerekasztal-beszélgetés keretein belül a „Pezsgő innováció” címmel az ízesített bor- és pezsgőkoktélokról folytatnak majd interaktív vitát.
Az esemény legszebb része pedig méltán a szőlős környezetben megrendezett Pezsgőünnep és Open Bar, amelyre akár külön is lehet jegyet váltani. Érdemes már most áttekinteni a programot az esemény weboldalán, és lecsapni a jegyekre, amelyek még elérhetők a szeptember 5-i Pezsgőkonferenciára.
A 2024-es Pezsgőkonferenciáról készült film a képre kattintva érhető el:
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
www.pezsgokonferencia.hu
Facebook
További információ, interjúszervezés:
produkcio@roxer.hu
Képek: Roxer.hu
„Sparkling Central-Europe”
„Tiéd a mérték!” – Nyílt levél a borkultúráért
Nemzetközi kampányok 2025 - Felhívás a hazai borászatoknak!
Badacsonyi-e és egyáltalán magyar-e a hungarikumok közé bejegyzett kéknyelű?
Emblematikus dűlőink: az Ördögárok
Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából
A hordó „kézjegye”
Van okunk az optimizmusra