Unger Bormanufaktúra
Hagyományos borászat
Alapítás éve
2016
Terület
5.00 Ha
ÉVES PALACKSZÁM
15000
Bemutatkozás
Az Unger Bormanufaktúra egy kis biodinamikus pincészet, amelyet Stampf Ervin és dr. Kaibinger Tamás alapították azzal a céllal, hogy a kőszegi hegy legrégebbi dűlőin természetes terroir borokat készítsenek. Mindkét alapító régi kőszegi család sarja, akiket két cél vezet: a hagyomány és az újítás. A hagyomány a családi hagyományok továbbvitelét jelenti, az újítás pedig azt, hogy elsőként kezdtek biodinamikus szőlőművelésbe a Kőszegi hegyen. A szőlők telepítéséhez megtisztítottak négy olyan dűlőt, amelyet kiemelkedőnek tartottak, és betelepítették egy terroirhoz illő kékfrankos szelekcióval. A borok egy régi pincében készülnek, amelyet a Bormanufaktúra felújított.
Szolgáltatások
Saját parkoló
Nyitvatartás
A pincészet jelenleg nem fogad vendégeket