Unger Bormanufaktúra

Hagyományos borászat

thumbnail,indexkép

Alapítás éve

2016

Terület

5.00 Ha

ÉVES PALACKSZÁM

15000

Bemutatkozás

Az Unger Bormanufaktúra egy kis biodinamikus pincészet, amelyet Stampf Ervin és dr. Kaibinger Tamás alapították azzal a céllal, hogy a kőszegi hegy legrégebbi dűlőin természetes terroir borokat készítsenek. Mindkét alapító régi kőszegi család sarja, akiket két cél vezet: a hagyomány és az újítás. A hagyomány a családi hagyományok továbbvitelét jelenti, az újítás pedig azt, hogy elsőként kezdtek biodinamikus szőlőművelésbe a Kőszegi hegyen. A szőlők telepítéséhez megtisztítottak négy olyan dűlőt, amelyet kiemelkedőnek tartottak, és betelepítették egy terroirhoz illő kékfrankos szelekcióval. A borok egy régi pincében készülnek, amelyet a Bormanufaktúra felújított.

Szolgáltatások
icon

Saját parkoló



Nyitvatartás

A pincészet jelenleg nem fogad vendégeket


Borászat galéria