1 NAPOS TÚRA

Bükki borvidék

1.nap

Délelőtt keressük fel Mezőkövesden a Matyó Múzeumot és a Hadas városrészt, és ha van időnk a Mezőgazdasági Gépmúzeumot. Az egri Bazilikát a freskóival díszítő Takács Istvánról elnevezett Galéria is érdekes programot jelent, ha ezt megnéztük a műveivel díszített Szent László templomot se hagyjuk ki.

Ezután irány a Hór-völgy bejárata Cserépfalu és Bükkzsérc között, hiszen innen alig pár száz méterre található a Suba-lyuk barlang, ahol már a Neander-völgyi ember is meghúzta magát. Utána keressünk fel egy közeli éttermet, majd sétáljunk egyet a cserépfalui Berezdaljai pincesoron. Innen csak egy rövid séta a Millenniumi kilátó, ahonnan csodálatos látvány a távoli Nagy-Eged mögé lenyugvó nap. Útközben elhaladunk az egykori barlanglakások mellett is.

Szállást Bogácson is foglalhatunk, ahol akár a teljes hátralévő időt eltölthetjük a Bogácsi Gyógy- és Termálfürdő medencéiben és több étterem is a rendelkezésünkre áll, ahol később elkölthetjük a vacsorát. Akik a délutáni fürdés helyett boros programra vágynak, azok keressék fel a közeli Tibolddaróc valamelyik borászatát, hogy megismerjék a bükki borok és pezsgők világát.