3 NAPOS TÚRA

Bükki borvidék

1.nap

Délelőtt keressük fel a Sajó-völgyében fekvő Edelényt, úgy tervezve, hogy nem egy órás program lesz az ország egyik legszebb kora barokk épületének, a L’Huillier-Coburg-kastély bejárása. Innen vegyük az irányt az Edelény határában található Virág-hegy felé, ahol egy helyi borászat látványos pincéjében borkóstoló vár ránk.

Ezt követően keressük fel a Diósgyőri várat, majd az ortodox egyházi múzeumot. Miskolc belvárosa is megér egy sétát, majd ebéd után nézzünk utána, hogy lehet-e aznap estére színházjegyet venni egy előadásra a Miskolci Színházban. A délután a kikapcsolódásé az egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőben, hogy este feltöltődve még sétálhassunk egyet az Avason, felkeresve egy helyi borászatot és megkóstolva a reneszánszukat élő miskolci borokat.

 

2.nap

Délelőtt keressük fel az Ónodi vár romjait és a Muhi csata emlékhelyét is, hisz mindkettő fontos helyszíne a magyar történelemnek. Ezután mindenképpen álljunk meg Nyékládházán a Pittyén dűlőben egy borkóstoló erejéig, majd térjünk be Tibolddarócra, ahol faragott tufapincék, kis családi és nagyobb borászatok, kastélyok és ízletes pezsgők is várnak minket. Ha erre járunk, feltétlenül kapaszkodjunk fel a kilátóba is, ahonnan a völgyre és a településre nyílik szép kilátás, miközben a hátunk mögött a szőlők zöldellnek.

Az estét töltsük a mezőkövesdi Zsóry Fürdő medencéiben majd a közeli éttermek valamelyikében, és ha lehet aludjunk is a környéken megszállva.

 

3.nap

Délelőtt keressük fel Mezőkövesden a Matyó Múzeumot és a Hadas városrészt, ezután látogassunk meg egy pincét Cserépfalun a Berezdaljai pincesoron, hogy megkóstolhassuk a helyi borokat. A kóstolás után sétáljunk fel a Millenniumi kilátóhoz, ejtsük útba az egykori barlanglakásokat, majd menjünk át Bogácsra, ahol kényelmesen megebédelhetünk.

Délután nem marad más hátra, mint hogy ellazuljunk a Bogácsi Termálfürdő medencéiben. Indulás előtt Bogácson kényelmesen meg is vacsorázhatunk.