2 NAPOS TÚRA

Csongrádi borvidék

1.nap

Kezdjük a borvidék távolabbi részén az ismerkedést a borokkal, hiszen a szlovén határ menti borok markánsan eltérnek a borvidék többi, a Balatonhoz közelebb eső területek borainak stílusától, ezáltal egyediek és megismételhetetlenek.

Keressük fel a Vétyemi Ősbükköst Tormafölde határában, csodálkozzunk rá a magyar olajipar bölcsőjének tartott Bázakerettyére és az ipartörténeti műemlékként számontartott régi olajkutakra, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy csörnyeföldi borászatban. Ezt követően, ha meg akarjuk érteni ezeknek a domboknak, szőlőhegyeknek és falvaknak a történetét, fel lehet keresni a ma már a határ túloldalára eső Lendvát is.

A napot, hangulattól és a csapat igényeitől függően zárhatjuk a szécsiszigeti Andrássy-Szapáry-kastély felkeresésével, ha így döntünk a szintén a településen található Kerka Vízimalom Múzeumot is nézzük meg, de felülhetünk a Csömödér és Kistolmács között közlekedő kisvasútra is, vagy ellazulhatunk Lenti termálfürdőjének medencéiben.

 

2.nap

Délelőtt sétáljunk egyet Nagykanizsán, utána pedig irány a Zalaszabar feletti szőlőhegyen található Zobori Élménypark, ahol a csúszdák és a szurikáták, az étterem és a kávézó, a játékok és a birtokhoz tartozó borászat könnyedén lefoglalnak egy családot egész napra!

Ha újabb élményt keresünk, ereszkedjünk le a hegyről és pihenésképp keressük fel a zalakarosi termálfürdőt. Az aktívabb kikapcsolódást keresők bejárhatják a Kányavári-szigeten található Búbos Vöcsök tanösvényt, vagy felkereshetik Zalakomár határában a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot.

A nap végén Zalaszentgrót egyik kedves borászatában zárhatjuk a napot, ahol újabb, kevéssé szokványos szőlőfajtákkal is megismerkedhetünk!