1 NAPOS TÚRA

Csongrádi borvidék

1.nap

Ha csak egy napunk van a borvidékre, akkor azt mindenképpen a szlovén határ közelében található dombokon töltsük el, mert a Zalai borvidék ottani borai markánsan eltérnek a borvidék többi, a Balatonhoz közelebb eső területek borainak stílusától, ezáltal egyediek és megismételhetetlenek.

Keressük fel a Vétyemi Ősbükköst Tormafölde határában, csodálkozzunk rá a magyar olajipar bölcsőjének tartott Bázakerettyére és az ipartörténeti műemlékként számontartott régi olajkutakra, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy csörnyeföldi borászatban. Ezt követően, ha meg akarjuk érteni ezeknek a domboknak, szőlőhegyeknek és falvaknak a történetét, fel lehet keresni a ma már a határ túloldalára eső Lendvát is.

A napot, hangulattól és a csapat igényeitől függően zárhatjuk a szécsiszigeti Andrássy-Szapáry-kastély felkeresésével, ha így döntünk a szintén a településen található Kerka Vízimalom Múzeumot is nézzük meg, de felülhetünk a Csömödér és Kistolmács között közlekedő kisvasútra is, vagy ellazulhatunk Lenti termálfürdőjének medencéiben.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok