3 NAPOS TÚRA

Csongrádi borvidék

1.nap

Délelőtt keressük fel a Vétyemi Ősbükköst Tormafölde határában, csodálkozzunk rá a magyar olajipar bölcsőjének tartott Bázakerettyére és az ipartörténeti műemlékként számontartott régi olajkutakra, majd vegyünk részt egy borkóstolón egy csörnyeföldi borászatban.

A napot, hangulattól és a csapat igényeitől függően zárhatjuk a szécsiszigeti Andrássy-Szapáry-kastély felkeresésével, ha így döntünk a szintén a településen található Kerka Vízimalom Múzeumot is nézzük meg, de felülhetünk a Csömödér és Kistolmács között közlekedő kisvasútra is, vagy ellazulhatunk Lenti termálfürdőjének medencéiben.

 

2.nap

Délelőtt sétáljunk egyet Nagykanizsán, keressük fel a Thúry György Múzeumnak otthont adó Batthyány kastélyt, nézzük meg a Nagy-Magyarország és a Várkapu-emlékművet. Kiránduljunk a 26 hektáros újudvari védett Csibiti-völgybe, ahol ez erdei tó mellett pihenőhely is kialakításra került.

A völgybe csodálatos erdei út vezet, gazdag növény- és állatvilággal, nagyon sokféle páfrányfajtát találunk itt. Estefelé térjünk be egy zalaszabari vagy nagyradai borászatba.

 

3.nap

Délelőtt ússzunk egyet az egyedülálló Hévízi-tóban, vagy sétáljunk egyet Keszthelyen a Balaton partján, majd ebédeljünk meg. Ezt követően keressük fel a zalaszántói Béke Sztúpát, ami Európa egyik legnagyobb buddhista szentélye, majd járjuk be Vindornyaszőlős és Vindornyalak településeket, ahol nem csupán a nyugalom és a csönd, a népi építészeti hagyományok, de a borok is megállásra csábítanak.

A nap második felében vegyünk részt egy borkóstolón Zalaszentgróton, ezzel búcsúzva a Zalai borvidéktől.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok