1 NAPOS TÚRA

Etyek-Budai borvidék

1.nap

Van egy kis falu az Etyek-Budai borvidéken, ami joggal viselheti a Budapest szőlőskertje címet, ez a borvidék névadó települése, Etyek. Kezdjük a napot a Német Nemzetiségi Tájházban, majd fedezzük fel a sajtkészítés titkait az Etyeki Sajtútállomáson.

Ezután látogassuk meg a Sonkamestert, ahol megismerkedhetünk a sonkakészítés rejtelmeivel, desszert gyanánt pedig kóstoljunk csokoládét vagy vegyünk részt egy csokikészítő workshopon a falu csokoládémanufaktúrájában. Ha az ízkavalkádot jelentő kóstolás után még van kedvünk ebédelni, a település több pontján is találunk akár önálló éttermet vagy étkezési lehetőséget biztosító borászatot. Délután érdemes látogatást egyeztetni a Korda Filmstúdióval, ahol az állandó kiállítás mellett érdekes programokat, bemutatókat is meg szoktak hirdetni, ezekről nem árt előre tájékozódni.

Ezt követően vesszünk el az Öreghegyen, az Újhegyen vagy a Sóskúti pincesoron, kóstoljuk meg az etyeki borokat és a pezsgőket, melyekből egyre több található nem csak itt, de a borvidék több településén is.