1 NAPOS TÚRA

Hajós-Bajai borvidék

1.nap

Délelőtti első program gyanánt keressük fel a bájos Kalocsát. A Duna egykori árterén az ország egyik legfontosabb fűszerpaprika termelő vidéke alakult ki. A kalocsai paprikáról azt tartották a helyiek egykor, hogy “a szegedi híresebb, de a kalocsai jobb”. Sajnos a hagyományos paprikatermelés visszaszorult és átadta a helyét a nagyüzemi megoldásoknak, de üdítő kivételek azért vannak. Ha pedig előtte tájékozódnánk is a paprikatermelés történetéről, menjünk be a kalocsai Fűszerpaprika Múzeumba és a népművészeti tájházba is.

Kalocsa érseki központ és mint ilyen, gyönyörű főszékesegyházzal büszkélkedhet! A templom megtekintése után érdemes ellátogatni az Érseki Palotába is, ahol az Astriceum Érseki Múzeum működik. Rossz idő esetén a Csajda Fürdő ideális kikapcsolódást nyújt, akár egész nap.

Ebéd idején keressünk fel a foktői kikötőben egy éttermet vagy egy halsütödét, innen pedig irány a hajósi pincefalu, ahol a teljes délutánt eltölthetjük. Sétálgassunk a több mint ezer présház között kanyargó utcákon, keressük fel a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontot és kóstoljunk hajósi borokat akár két-három pincét is felkeresve.