2 NAPOS TÚRA

Kunsági borvidék

1.nap

Délelőtt vegyük az irányt Izsák felé, ahol a neves festőművész, Csontváry Kosztka Tivadar öccse, Kostka László élenjárt a legfontosabb helyi szőlőfajta, az izsáki Arany Sárfehér termesztésében és fajtaszelekciójában. Itt borkóstolón vehetünk részt egy helyi borászatban, természetesen izsáki arany sárfehér bort is kóstolva.

Folytassuk utunkat Kiskőrösre érve, ahol először keressük fel a Petőfi Sándor Emlékmúzeumot, ha pedig gyerekek is vannak a csapatban, feltétlenül menjünk be a János Vitéz Látogatóközpontba is! A napot zárjuk vacsorával egybekötött borkóstolóval és pincelátogatással a város neves borászatában a központban.

 

2.nap

Délelőtt irány Soltvadkert, ahol a Vadkerti-tónál úszhatunk vagy evezhetünk egyet, majd biciklit bérelve barangolhatjuk be Soltvadkert környékét, a tó körüli madármegfigyelő helyeket, a homokra telepített szőlőket, végül pedig a település központját, ahol az egykori zsidó temető felkeresése mellett érdemes megállni a népszerű cukrászdánál is.

Soltvadkerten országosan ismert borászat is található, keressük fel bátran, a borokban nem fogunk csalódni! Ebédeljünk meg a tóparton, majd a bicikliket letéve menjünk át Kiskunhalasra, ami a halasi csipkéről híres, ezt a Csipkemúzeum hivatott bemutatni, de a festészet rajongói sem fognak csalódni a Thorma János Múzeum Bay Gyűjteményen, amely az ország legnagyobb nagybányai kiállítása.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok