Etyeki Kúria

Hagyományos borászat

thumbnail,indexkép

Alapítás éve

1996

Terület

50.00 Ha

ÉVES PALACKSZÁM

300000

Bemutatkozás

Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996 óta működik Etyeken, az Öreghegyen. Kezdettől fogva a hagyományok tisztelete mellett az újító szemléletmódunkról váltunk ismertté. Üttörők voltunk abban, hogy 2001-ben elsőként telepítettünk pinot noir szőlőt vörösbor készítése céljából az Etyek-Budai borvidéken. Főborászként egy őszinte megközelítésben hiszek a szőlőnél és a boroknál egyaránt, összehangolva a helyi tapasztalatokat a legújabb kutatási eredményekkel. Jelenleg 54 hektáron és két borvidéken dolgozunk: az etyeki sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir hármasa mellett, a soproni szőlőterületeken a meghatározó fajta a kékfrankos. Etyek azért jó hely, mert nagyon jól érzi itt magát a szőlő. Ez egy hatalmas érték és erre vigyázni kell. Sopronról pedig ki merem mondani, hogy a magyar vörösboros borvidékek közül itt készülnek a legtovább érlelhető borok! - Mérész Sándor

Szolgáltatások
icon

Vezetett borkóstoló

max. 50 fő

icon

Étkezés

max. 150 fő

icon

Rendezvényhelyszín

max. 150 fő

icon

Bankkártyás fizetés

icon

WiFi

icon

Saját parkoló

icon

Akadálymentes



Nyitvatartás

Hétfő: Zárva

Kedd: 10:00 - 17:00

Szerda: 10:00 - 17:00

Csütörtök: 10:00 - 17:00

Péntek: 10:00 - 18:00

Szombat: 11:00 - 19:00

Vasárnap: 11:00 - 18:00


Kapcsolat

Borszaküzletünk, Borbár és teraszunk az alábbiak szerint van nyitva.

Borászat galéria