3 NAPOS TÚRA

Mátrai borvidék

1.nap

Délelőtt keressük fel a Mátra északi oldalán a volt recski kényszermunkatábort (ma Nemzeti Emlékhely), ezt követően menjünk be a parádfürdői Cifra Istálló és Kocsimúzeumba, majd álljunk meg ebédelni Parádsasváron. Innen menjünk fel busszal vagy kocsival Galyatetőre, ahol a nagyszálló teraszán a kávé mellett a kilátást is élvezhetjük, másszunk fel a megújult kilátóba a Péter-hegyesén, fedezzük fel az ország talán legmodernebb turistaházát és ha kedvünk támad egy kis erdei sétára, vágjunk neki!

Ezután ereszkedjünk le a hegyről és álljunk meg egy rövid városnézésre Gyöngyösön, majd borkóstolóval egybekötött vacsorával zárjuk a napot egy gyöngyöstarjáni borászatban. Szállást érdemes Gyöngyösön foglalni.

 

2.nap

Délelőtt keressük fel a Siroki Várat, majd látogassunk el Abasárra és vegyünk részt egy borkóstolón egy rövid abasári borászatban. Ezt követően kapaszkodjunk fel a Sár-hegyre, a Szent Anna kápolnához. Gyöngyösön ebédeljünk meg, majd kerekedjünk fel Gyöngyöspatára, ahol először a XII. századi katolikus templomot keressük fel, a Jessze-oltára, ami Jézus családfáját mutatja be, egyedülálló alkotás.

Ezt követően egy gyöngyöspatai borászatban borvacsora vár ránk, érdemes a szállást is a településen lefoglalni.

 

3.nap

Délelőtt vegyük az irányt Hatvan felé, hogy egy gazdag napot először a Hatvani Vadaspark meglátogatásával indítsunk a Szúnyog-szigeten.

Ezt követően a Széchenyi-Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum nemcsak gyönyörű történelmi épülete, a Grassalkovich kastély miatt éri meg a kitérőt, de a benne látható gazdag tárlat és interaktív programok miatt is. Hatvan belvárosában számos étterem közül választhatunk, majd délután, annak érdekében hogy méltóképp zárjuk le a napot, jelentkezzünk be a Nagygomboson található borászatba, hogy helyben termett borokkal búcsúzzunk a Mátrai borvidéktől.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok