A kékfrankos, összességében is, több, mint 12%-a az ország területének ezzel a kárpát-medencei fajtával van beültetve. Elmondható továbbá, hogy a nemzetközi, francia fajták elterjedése növekedett az utóbbi években. Arányaiban 30% a kékszőlők mennyisége (a fehérszőlők adják a maradék 70%-ot), mely a konkrét számok területén 19 670 hektárt jelent, vagyis ekkora területen van ma Magyarországon kékszőlő telepítve. A kékszőlők aránya sokkal koncentráltabb a fehérszőlőkéhöz képest, itt az első tíz legtöbbet telepített fajta adja a 96%-át az összes telepítettnek. A kékszőlőkből nemcsak vörösborok, hanem rosék is készülnek, melyek szintén csoportosíthatók származásuk szerint (pl.: nemzetközi vagy kárpát-medencei fajták), illetve érzékszervi stílusok alapján is.
A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel
Százezer palack magyar bor került a brit fogyasztók asztalára!
Az ősz íze a narancs!
Ezért igyunk tokaji aszút! - Interjú Konstantin Baum Master of Wine-nal