Borászatunk a TR azaz Tállyai Radikálisok névre hallgat. Ifjú borrajongóként 2013-ban kezdtünk el szőlőt művelni 3.5 hektáron Tállyán a Palota-dűlőben. A méretünk még kicsi, de hiszünk a folyamatosan tanulás melletti organikus és dinamikus fejlődésben. Évente 4-6000 palackot készítünk, évjárattól függően. Fontos számunkra, hogy minél természetesebb környezetet nyújtsunk a szőlőnek, ezért 2017 vége óta nem használunk felszívódó növényvédő szereket, csak természetes, az ökológiai művelésben elfogadott kontakt anyagokat. Borkészítési stílusunk lendületes, fiatalos és friss. A szőlő fajtajellegét, karakterét és az uralkodó terroirt fejezzük ki. Az erjesztés acéltartályban történik, majd az érlelés részben magyar tölgyfa hordókban és részben tartályban. Vulkanikus talaj lévén a Palota-dűlő kiválóan tükrözi a mineralitást, kitettetsége pedig a furmint jó sav és cukor egyensúlyának kedvez. Továbbá Tokaj a természetes édességéről szól, ezt büszkén mutatjuk meg az édes késői szüretünkben.
Tokaji borvidék
max. 10 fő
Fehérborok
Természetes édes borok