CSATLAKOZZON
MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ELÉRHETŐ BORÁSZATI ADATBÁZISÁHOZ!

Tisztelt Borászat! Az alábbi linken keresztül a magyar bor központi portálja, a bor.hu oldal borászati adatbázisába tud felkerülni. A borászat profiloldalának létrehozása térítésmentes, mindössze a következő oldalakon található adatlap hiánytalan kitöltése szükséges hozzá.

Egyes információkat pincészetük rövid bemutatása kapcsán angol nyelven is kérünk megadni, hiszen a bor.hu magyar, míg a winesofhungary.hu angol nyelven érhető el a szakma és a nagyközönség számára. Az adatok megadását követően véglegesítjük bemutatkozó oldalukat és értesítést küldünk annak nyilvánossá válásakor. A regisztráció bármikor módosítható vagy visszavonható kötöttségek nélkül.

MAGYAR BOR, SZEMÉLYESEN

A magyar bort személyek ihletették. Hiszen sem földnek, sem a Napnak, sem a szőlőnek nincsen víziója a borról. Akitől olyan, amilyen, akinek a karakterét is köszönheti, az elsősorban a magyar borász. A borászaink egyénisége, tudása, filozófiája fémjelzi leginkább borainkat, az ő víziójuk az, ami az adott korban a legmarkánsabban fogalmazza meg a magyar bor jellegét. (Ipacs Géza, az arculat tervezője)

A Magyar Turisztikai Ügynökség a szakmai szervezetekkel együttműködésben 2019-ben létrehozta a magyar bor közösségi ernyőmárkáját, mely fordulópontot jelentett a magyar bor kommunikációjában: egységes arculat és üzenetrendszer erősíti a magyar borok megjelenését belföldön és a világpiacon. A koncepció fő fókusza: az egyediség, a változatosság és a személyesség megjelenítése.

Az új ernyőmárka képviseli a magyar borkultúra változatosságát, egységbe szervezve a magyar bor kommunikációját. Alapvető cél, hogy mind a belföldi, mind a külföldi fogyasztók számára könnyen megismerhetővé váljanak a magyar bor és a borászatok értékei, ezáltal inspirálva őket Magyarország borvidékeinek felfedezésére. A magyar bor üzenetének középpontjában az alkotó személy áll. A mindenkori magyar borász vagy a borászat vízióját meghatározó személy, aki szakmai és emberi attitűdjével markánsan meghatározza a magyar bor jellegét, stílusát. A magyar borászokhoz hasonlóan a magyar borok is egyéniségek, sokszínűek. Éppen ebben a változatosságban rejlik az a kiapadhatatlan gazdagság, mely nélkül sok-sok egyedi ízzel lenne szegényebb a világ. A borkedvelők számára a személyes találkozások élménye is fontos szerepet kap, így a személyességre, a személyes megközelítésekre, az egyedi jellegre való utalások képezik a kommunikáció elvi alapjait:

  • a borász, mint az alkotó személy fontossága;
  • a hagyomány, mint a személyes történelem, történetek folyama;
  •  a személyes élmény, melynek az alapja a fogyasztó és a bor vagy a borász találkozása;
  • a sokszínűség, mely a fogyasztónak a személyre szabott választás lehetőségét adja.

Ezen elvek mentén született a kommunikáció fókuszüzenete: MAGYAR BOR „SZEMÉLYESEN”. A magyar bor arculatot használók köre folyamatosan bővül. Az arculatos anyagokkal a Magyar Turisztikai Ügynökség, az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által kiadott nyomtatványokon, online felületeken, valamint bor fókuszú kiállítások, rendezvények, egyéb megjelenések alkalmával a helyszínen találkozhat a közönség.

 

TOVÁBB A REGISZTRÁCIÓRA

Lapozás vissza Lapozás előre
Tíz év, számtalan díj: etalonná vált a Zelna olaszrizling
Ha nyár, akkor buborékok!

Ha nyár, akkor buborékok!

Elolvasom
Tisztára, mint egy parfüm!
Bor és snack az Eb-meccsekhez

Bor és snack az Eb-meccsekhez

Elolvasom
Kulisszatitkok a világ leghíresebb bormúzeumából
Fesztiváldömping, jó zenék, jó borok

Fesztiváldömping, jó zenék, jó borok

Elolvasom
Ikertornyok a magyar szőlészetben!
BorKatedra - Három egyetemen indul borkulturális képzés szeptembertől!

BorKatedra - Három egyetemen indul borkulturális képzés szeptembertől!

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok