2 NAPOS TÚRA

Balatonboglári borvidék

1.nap

Álljunk meg Gyugy Árpád-kori templománál egy rövid időre, majd keressük fel a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhelyet, ahol interaktív kiállítás vár minket. Ennek megtekintése után az erdőn át felsétálhatunk az egykori apátság romjaihoz, és a kilátóba, ahonnan fél Somogy a szemünk elé tárul!

Innen menjünk át szétnézni és akár ebédelni a somogyvámosi Krisna-völgybe, ahol a jellegzetes vegetáriánus konyhával is megismerkedhetünk. Ezután keressük fel Niklán Berzsenyi Dániel egykori kúriáját, melyben ma múzeum működik és a költő síremlékét is a niklai temetőben, végül a délutánt töltsük Kéthelyen egy bormozival vagy borpiknikkel, majd az ezt követő kóstolóval, pincelátogatással és borvacsorával egy ismert helyi borászatban.

 

2.nap

Délelőtt látogassunk el Rádpusztára, ahol lovasprogramokon vehetünk részt, nézzük meg a romtemplomot és látogassuk meg a település borászatát egy kóstoló erejéig. Ezután érdemes felkeresni Balatonszárszón a József Attila Emlékházat, majd jöhet a jól megérdemelt ebéd Balatonszemesen.

Délután Balatonlellére látogathatunk, hogy felkeressük az Afrika Múzeumot, de ha a csapat egy kis kultúraprogramra vágyik, ezt helyettesíthetjük a Zala településen található Zichy Mihály Múzeummal. Az orosz cár udvari festőjének egykori háza igazi unikum! Még naplemente előtt, ha az idő engedi, vitorlázhatunk egyet a Balatonon, vagy megfürödhetünk a tóban, hogy ezt követően Balatonlellén a borvidék leghíresebb pezsgőpincészetében zárjuk a napot egy borkóstoló és egy vacsora keretein belül.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok