1 NAPOS TÚRA

Egri borvidék

1.nap

A délelőttöt kezdjük városnéző programmal Egerben. Keressük fel az Egri várat, emlékezzünk vissza mindannyiunk meghatározó olvasmányélményére, az Egri csillagokra, ezzel együtt Dobó István várkapitányra és persze Gárdonyi Gézára, majd a vár bejárása után keressük fel az egri bazilikát.

Ebédhelyszín gyanánt a belvárosban több izgalmas étterem és bisztró közül választhatunk, de felkereshetjük a város trendi borbárját is, amelynek pincéjében híres egri borászat tételei érlelődnek. Délután ismerkedjünk meg egy kevésbé ismert látványossággal, a Líceum tetején, a “varázstoronyban” található Camera Obscurával, melyet 1779-ben üzemelt be Hell Miksa csillagász, és ezzel minden bizonnyal a világ legöregebb működő ilyen szerkezete.

Bárki felmehet megnézni és kipróbálni (belépőért és jónéhány emelet lépcsőzésért cserébe) és érdemes is így tenni, különleges élményben lesz részünk! Délutánra tervezzük be valamelyik egri borászat meglátogatását, hiszen van, amelyik akár sétatávolságra is elérhető belvárosból, de érdemes a város peremén fekvő pincészetekkel is tervezni, mind megéri a kitérőt. Ha este is Egerben tervezünk maradni, egy vacsora és hangulatos borozás várhat ránk a Szépasszonyvölgyben, de választhatjuk akár a belváros valamelyik hangulatos éttermét.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok