3 NAPOS TÚRA

Szekszárdi borvidék

1.nap

Nevezzünk be egy Obsitos filmtúrára Szekszárdon, melynek során az Obsitos film jelenetein keresztül ismerkedhetünk meg a város nevezetességeivel, felkeresve a forgatási helyszíneket. A program a film vetítésével kezdődik és bizony majd öt órás az időtartama, úgyhogy a végére bizonyosan megéhezik a csapat, irány tehát egy belvárosi borászat, amely meleg ételt is kínál.

Az ebédet követően igyunk kávékülönlegességeket a város népszerű kávéházában, és ha elég erőt nyertünk szervezzünk egy több családi borászatot felölelő gyalogtúrát, bejárva a völgyek borvidékét. Este vacsorázzunk és keressünk szállást Szekszárdon a belvárosban, vagy egy közeli borászat vendégházában.

 

2.nap

Délelőtt vegyünk részt egy evezős túrán kenukkal és kajakokkal a Rezéti-Dunán, előre egyeztetve a Duna-Dráva Nemzeti Park illetékeseivel, vagy ha a vízállás nem teszi lehetővé, egy kerékpártúrán a Gemenci-erdőben. Ezt követően keressük fel Bátán a Fekete Gólya Házat, majd Bátaszék büszkeségét, a Szent Orbán Kápolna melletti molyhos tölgyet, ami 2016-ban elnyerte az Év Fája címet is.

A kápolna mellől csodás panoráma tárul a szemünk elé! A napot zárjuk egy borkóstolóval egy bátai vagy egy bátaszéki borászatban, majd vacsorázni és aludni térjünk vissza Szekszárdra a szálláshelyünkre.

 

3.nap

Az utolsó nap délelőttjén haladjunk dél felé, majd Szekszárdot elhagyva a jobb kéz felé eső szőlődombokon keressünk fel egy borászatot és kóstoljunk borokat úgy, hogy alattunk terül el a Sárköz és felcsillan a távolban a Duna és előtte Gemenc méregzöld foltja. Innen menjünk tovább Szálkára, ahol a tóparton költhetjük el piknik-ebédünket, utána keressük fel a tó végében fekvő családi méhészetet a régi bakterházban.

Ezt követően keressük fel Grábócon a Mária kilátót, ahová gyalogosan lehet felsétálni, majd az országos jelentőségű szerb templomot és kolostort. Az első ortodox templom 1580-ban épült ezen a helyen, azóta többször újjáépítették. A napot zárjuk a Sióagárdhoz tartozó Leányvári pincesor megtekintésével.

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok