2024. április 05. - április 08.

25. VinAgora Nemzetközi Borverseny

A Vinagora Nemzetközi Borverseny Magyarország egyik legnagyobb borversenye, amelyet 25. alkalommal rendeznek meg 2024. április 5-8. között.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

A VinAgora Magyarország egyetlen nemzetközi borversenye, mely tagja a legszigorúbb szakmai nívót képviselő versenyeket tömörítő világszervezetnek, a VINOFED-nek, és számos további tényező biztosítja minden egyes palackra kerülő VinAgora érem hitelességét.


A világ minden tájáról, rendszerint 15-20 országból neveznek boraikkal a borászok, és a 60 főből álló bíráló bizottság szakemberei is a legfontosabb bortermő országokból érkeznek, biztosítva a borverseny átfogó szakmai hátterét.

 

A verseny szigorú szakmai előírások szerint, a nyilvánosság kizárásával zajlik, a bírálók számára a borkóstoláshoz legoptimálisabb körülmények megteremtésével. A borok bírálata egy saját fejlesztésű bíráló szoftver segítségével zajlik, mely lehetővé teszi, hogy a VinAgora után a nevezett borok mindegyike megkapja saját komplex bírálati lapját, így juttatva el a borász és a fogyasztók számára számos fontos információt. A borversenyt követően az érmet nyert borok palackra ragasztható éremmatricát kapnak, így a minőség a borkedvelők számára egyértelműen beazonosíthatóvá válik, megkönnyítve a borvásárlást, borválasztáskor felmerülő döntést.

 

  1. december 1. – online nevezés kezdete
    2024. március 11. – nevezési határidő
    2024. április 5. – bírálat kezdete
    2024. április 8. – bírálat vége
    2024. május 6. – eredmények publikálása