2022. július 07. - július 09.

Az Egri Bor Ünnepe

Felső-Magyarország borrégió


Eger
3300 Eger, Érsekkert

Facebook esemény →

Az Egri Bor Ünnepe az ország egyik leghangulatosabb borgasztronómiai rendezvényének ígérkezik, amiért július 7-9. között megéri a hevesi megyeszékhelyen eltölteni néhány napot.

Felső-Magyarország borrégió


URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

Eger páratlan természeti, történelmi és borgasztronómiai adottságait ötvözi az a fesztivál, amely a már a több mint 25 éves Egri Bikavér Ünnep helyére lép a nyári programkínálatban.

A bor- és gasztronómia iránt érdeklődők közül már nagyon sokan részt vettek, de legalább hallottak az Egri Bikavér Ünnepről. Ez az esemény 2022-től Az Egri Bor Ünnepe néven folytatódik, míg az Egri Bikavér Ünnepet más formában és helyszínen, szeptemberben látogathatják majd az érdeklődők.

A borgasztronómiai fesztivált Eger belvárosának közvetlen szomszédságában, egy hatalmas és nagyon hangulatos parkban rendezik meg nyaranta. A különleges környezet és az egyedi tartalom nemzetközileg is ismert, rengeteg külföldi turista is érkezik direkt erre az eseményre Egerbe, néhány évvel ezelőtt pedig egy német portál a 10 legjobb európai gasztronómiai fesztivál közé választotta a rendezvényt.

 

 

Az Egri borvidék szőlészei és borászai kínálják itt évről-évre a legjobb boraikat, amelyekhez – külön erre az alkalomra – egyedi gasztronómiai csodákat alkotnak a borászokkal összeálló éttermek séfjei. Nem csupán egyszerű fogások készülnek erre az alkalomra, hanem olyan ételköltemények, amelyek méltó párjai az egyre több hazai és nemzetközi elismeréseket bezsebelő egri boroknak.

Az Egri Bor Ünnepe a borgasztronómiai csodákon túl számos zenei és kulturális programmal teszi teljessé a vendégek hétvégéjét. Az egri Érsekkertben ingyenes koncertek, családi programok, kézművesek kirakodóvására, veterán járművek kiállítása és felvonulása, illetve a régió boros hagyományaihoz kapcsolódó programok is színesítik a borünnepet.

Július elején tehát megszokott ízekkel, hangulattal, de már egy új "évjáratba palackozva” várja a borgasztronómiai ínyenceket Az Egri Bor Ünnepe.