2022. október 22.

Etyeki Piknik - Dűlőbisztró

Ősszel, a szüreti időszak végén nem csupán a gasztrosétány színei miatt érdemes a dűlők közé látogatni; kóstoljuk meg a mustot és az óbort, falatozzunk az ősz ízeiből, a sütőtök-, erdei gomba- és paszternákkrémlevestől, a kacsamájon keresztül a tökös-mákos rétesig; vegyünk részt a szervezett kóstolókon vagy tekintsük meg a művészekkel együtt az erre az alkalomra, október 22-én Etyekre költöző festészeti tárlatot!

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

Csodás színekbe kezd öltözni a Gasztrosétány is Etyeken és ennél szebb környezetet nehezen lehet elképzelni egy olyan kellemes borozáshoz, amelyet az október 22-én megrendezendő Dűlőbisztró kínál. Persze nem csupán bort, friss mustot vagy pálinkákat lehet majd kóstolni, megtalálható lesz még számos egyéb ital is és igazi őszi ételek is a sütőtökkrémlevestől kezdve, az erdei gomba- és paszternákkrémlevesen keresztül, a sült kacsamájig és húszféle rétesig. A Sörterasz igazi Októberfeszt hangulatot ígér többek között 12-féle sörrel, grillkolbásszal, bajor obadzával és még számos autentikus finomsággal.  

Persze nem maradnak el a gasztronómia mellől a kulturális programok sem: több helyen hangulatos zene vár bennünket és a tárlatvezetések, pincetúrák és kürtőskalács workshop mellett rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlatot is látogathatunk, ahol Boda Balázs és Oláh Kati festőművészekkel személyesen is találkozhatunk, koccinthatunk, sőt konzultálhatunk velük a munkájukról.

A Dűlőbisztró után hamarosan jön sokak nagy kedvence a Libadalom! Keressük elő a kényelmesebb cipőnket, a kedves lúdtollakat simogató kedvünket, mert november 12-én libás mulatság lesz! Az évet pedig majd december 3-án a Decemberi Bor&Bár-ral zárjuk. No, de előtte böngésszük végig az októberi kínálatot!

 

Program és kínálat

Kalmárbor (Deák Ferenc utca)

A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy meleg teára

Kencékkel, pástétomokkal, szendvicskrémekkel kínáljuk a betérőket

 

The Vine Hrvstd for You

Kedvenc The Vine tételeitek:

Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres-Bianca házasítás

Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség

Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris

More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség

Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajó tételünk, egy száraz kései szüret Zenit-Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott - a megismételhetetlen alkalmak bora

Kézműves házi szörpök

 

Újhegyi Kerekes Pince

Zsíros kenyér és egyéb hidegek

A ház bora és pálinkája

 

Árpás Laci Sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek

Kemencés és grillételek

Halmi Pince

Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka

Gyümölcsös és gyógynövényes szörpök

Kézműves ecetek

Kistermelői pálinkák

Folyóborok, fröccsök, borkoktélok

Sápi Gyümölcsbor

 

Tátrai Pince

A pincészet termékeinek kóstolója és vására

 

Rezeda Terasz

Nézzétek meg a helyszínen vagy online a Rezeda kisfilmet a bisztró menük készítéséről!

Az ételeket a vendégszakács, Egri Zsolt (Szakács Olimpia, csapattag) és Dudok János konyhafőnök készíti:

 

Határon innen

Erdei gombakrémleves etyeki kecskesajttal és sonkával, a környék zöldfűszereivel

Sous-vide sertésszűz kacsamájjal, aszalt paradicsomos tarhonya ,,rizottóval" és paprikás szósszal

Levendulás csokoládétorta bodzás körteraguval és magvas ropogóssal

 

Őszi harmóniák (LISZT- ÉS LAKTÓZMENTES)

Korhely halászlé füstölt grillezett harcsával, zöldség-spagettivel, tejfölhabbal és lyoni káposztával

Rosé kacsamell-steak, grillezett camembert-rel, zöldborsópürével és házi burgonyalepénnyel

Csodás őszi szilvás crumble torta, narancsos-chilis szőlő-chutneyval és vaníliafagylalttal

 

Indián nyár (VEGA)

Forró gesztenyés paszternákkrémleves, fűszeres hajdinaropogóssal és szarvasgomba olajjal

Grillezett kecskesajt sárgabarackos sütőtök chutneyval és gránátalmás, quinoás zöldsalátával

Házi túrógombóc karamellás, pirított morzsával, görög joghurttal és bazsalikomos mazsolaraguval

Saját készítésű szörpökkel, forró rozé kardamommal, etyeki borokkal, sörökkel, etyeki kávéval várunk mindenkit szeretettel a RezeDa Bisztróban

A Music by: @Szepesvariszabolcs (deep/melodic/organic house)

 

Stelázsi - Kultúrspricc

Rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlat a présházban: Boda Balázs és Oláh Kati paloznaki festőművészek munkái – a művészekkel a helyszínen személyesen is lehet találkozni, konzultálni, koccintani!

Mindenkit várnak szeretettel!

 

Gasztronómiai kínálat:

Forró sütőtökkrémleves

Grillezett tarja, csirke hagymáskrumplival

Magyaros hidegtál

Sajtválogatás a borozáshoz

Zsíros kenyér lilahagymával

Tökös-mákos rétes



Debreczeni Családi Pincészet

El-Dűlő Bisztró:

Grillételek

Friss must és forralt bor

A pincészet etyeki és szekszárdi borainak vására

Kis délutáni pincetúra

3-boros szakmai kóstoló zenei aláfestéssel

 

Etyeki sajtállomás:

Sétálós sajttálak, sajtsaslik és grillezett Etyeki Gomolya sajt

Az Etyektej termékeinek vására

Rachlette-bagett

Színezősarok

Kézműves Gin-Tonic

 

Rókusvalfy Birtok

00 óra: Nyílik a Birtok pinceajtaja

00 óra: A RétesCake vására közel 20 fajta rétesvariáció kóstolója

00 óra: Kató Néni Kürtőskalács sütödéje

00 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy Fogadó

00 óra: Kürtőskalács Workshop a Birtok nagytermében

00 óra: Pincetúra pohárral a kézben

 

Hegedűs Sajtműhely

11:00 órától kétszemélyes SajtVarázs-tál

Sült szijjács és sült sütőtök

Kukorica chips répa hasábokkal és bagettel

15:00 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval - Jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu

 

Etyeki Sörmanufaktúra

Lassan vége a Terasz-szezonnak - október 22-én zárul az Etyeki Sörterasz is igazi Októberfeszt hangulattal

12 féle sör, mellé grillkolbász, bajor obadza és BBQ finomságok egyenesen a smokerből a menüben!

Zenés mulatsággal zárjuk az estét DJ Brassó Peti jóvoltából!