2022. január 21.

Jazz & Bor

A soproni Jazz & Bor rendezvény 2019 kora tavaszán indult a helyi Liszt Ferenc Kulturális Központban. A szervezők célja az volt, hogy a jazz műfajnak adjanak egy kulturált teret Sopron városában, amihez alkalmanként jó minőségű helyi borok is társulnak.

A jazz és a bor „házasítása” valóban egy sikeres párosítás: kedvelt rendezvénysorozat lett a kezdeményezésből, így a Liszt Központ PincePontján minden hónapban megrendezésre kerül egy koncert, ahol a jazz különféle műfajai hallhatók és láthatók. A koncertnek pedig minden alkalommal van egy meghívott borász vendége is – akik a soproni borvidék ismert vagy éppen frissen induló borászatait képviselik.

 

Minden este egy borász érkezik egy féle tétellel, ami a szervezőkkel közösen kerül kiválasztásra.

 

A koncert előtt minden belépő kap egy kóstolópohárnyit a borból és a borász is bemutatja pár szóban a vállalkozását, illetve a pohárban illatozó bort.

 

A szervezők törekszenek arra, hogy a zenei műfajhoz kerüljön igazításra a bor: a francia sanzonhoz chardonnayt, a szaxofon-szólókhoz markáns vöröset, a jazz-barokkhoz könnyeden fűszeres irsait, a fiatal zenészekhez újbort kínálnak.

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram