2022. október 22.

Nagy Egri Borműhely Kóstoló – Egri Bikavér En Primeur

Egri borvidék


Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok
3300 Eger, Bolyki völgy

Weboldal megnyitása →
Facebook esemény →
A részvétel jegyvásárláshoz kötött.

Különleges kóstolóra hívják az Egri Borműhely borászatai a vörösborrajongókat az Egri borvidékre. Ezen az eseményen vendégeik ugyanis még nyilvános bemutatásuk előtt kóstolhatják meg a 2021-es évjárat superior és grand superior egri bikavéreit, párba állítva ugyanezen borok korábbi, már forgalomban lévő évjárataival.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

Egyedülálló élménynek ígérkezik a kóstoló több szempontból is. A rendezvény átfogó képet ad a kiemelkedőnek ígérkező 2021-es évjárat top egri bikavéreiből. Ezen felül, olyan állapotukban kóstolhatják meg a vendégek ezeket a borokat, amelyek a közönség számára szinte soha nem érhetőek el: még megjelenésük előtt! Az már csak hab a tortán, hogy a résztvevők elmélyíthetik tudásukat az évjáratok és az egri dűlők karakterében azáltal, hogy a bikavér minták mellett megízlelhetik azok palackba töltött elődeit is.

Az Egri Borműhely az őszi csúcsrendezvényére meghívja borász társait is az Egri borvidékről, így a vendégek még szélesebb szortimentet kóstolhatnak végig.

A sétálókóstoló mellett izgalmasnak ígérkezik még a három tematikus mesterkurzus, amely túlmutat a megszokott boros masterclassokon azzal, hogy a gasztronómiát is beemeli a programba. A három előadás célja, hogy feltérképezze az egri bikavér gasztrokontextusait, legjobb lehetséges ételkíséreteit. Ehhez minden előadáson három fogást kóstolhatnak meg a vendégek, amelyek mindegyike mellé két-két bikavér érkezik a pohárba, hogy a résztvevők egyénileg dönthessék el, az adott fogás melyik borral ízlik nekik jobban.