2023. június 03. - június 04.

Szent György-hegy hajnalig 2023

Immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Szent György-hegy HAJNALIG névre keresztelt nyárindító boros rendezvény.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás

Egy hegy, ahol a természet és a borok iránt táplálta szenvedély az ősi vulkanikus tanúhegy múltjából táplálkozik és ahol a bor nemcsak a helyi borászok munkájának gyümölcse, hanem közösségük alapvető építőeleme.

HÓBOR PINCE
A hegy bejáratánál családias vendégszeretettel és nagy, kényelmes terasszal várnak Hóborék. Érdemes kéknyelűt kóstolni, és időt hagyni a megérkezésre! 

Kóstolj bele a szüretbe: murcival is készülnek.

ZÖLDÜLŐ TERASZ
Ez itt a chillezés és a piknik helye! Ha madárcsicsergésre, társasokra és jó társaságra vágytok, vegyétek célba a három generációs családi kis pincét, ahol jelenleg apa és fia borászkodnak. Kétféle fehérbort, házi szörpöket, vendégváró falatokat kóstolhattok itt. Társasok, játékos vetélkedők a szabadban, kicsiknek és nagyoknak, barátoknak, családoknak!

Ételek: hidegtálak, rétes, csokis szuflé, meleg egytálétel

Italok: a borokon kívül tapolcai Stari sör és Balaton Gin& Tonik, házi szörpök, gyümölcslevek.

Kriszti’s Art/Bokor Krisztina textilmíves kiállítása, 12:00-16:00 karkötő fűzés

SZÁSZI BIRTOK
Érkezzetek meg a diófa alá, és akkor hirtelen minden összeáll! Szászi Endre családjával 20 éve borászkodik a hegyen, ma már az új generáció is kiveszi a részét a birtok körüli munkákból.  Érdemes kéknyelűt, rózsakövet na meg olaszrizlinget kóstolni és harapnivalónak sem leszünk híján.

14.00: 5 tételes vezetett kóstoló (max 22 fő, 6500,- forint, jelentkezés: szaszibirtok@gmail.com, 4 főtől indul)

17.00: 7 tételes vezetett kóstoló (max 22 fő, 7500,- forint, jelentkezés: szaszibirtok@gmail.com, 4 főtől indul)

16.30 - 19.30: Akusztik Piknik: Ipolyi-Gáts Hunor

HORVÁTH PINCE
A hegy aljának tágas kertes teraszos családi pincéje igai pihenőhely. Mindig készül egytálétel, érdemes sauvignon blanc-t és olaszrizlinget kóstolni, és ha a nézelődős ücsörgés mellett másra is vágynánk, ott vannak a hinták vagy a pingpong. 

BORBOLT A VÖLGYBEN
A Sárkányvölgy pop-up borboltja csak különleges alkalmakkor nyit ki, napközbeni chillezésre és kóstolásra nagyon ajánljuk, ugyanis itt lehetőség lesz olyan borokat is megkóstolni, amiket máshol nem találtok meg: Bencze Birtok, Ujvári Vivien, Földi Bálint, Diska Birtok pét-nat! Ráadásul innen felejthetetlen a naplemente.

• 16:00-17:00 Gyerekprogram: Balatoni mesék: Zenés interaktív gyerekelőadás 

• Csirimojó könyvvásár nem csak gyerekeknek

• Garázsvásár a szőlőben: vintage Bögrementés bögrék, bögre turkáló, ruhavásár

   19:00 Naplemente & hangdrum koncert

• Vitáris Gábor balatoni festő pop-up kiállítás és vásár

(A mese előadás gyerekeknek 1000 Ft, felnőtteknek 500 Ft, Hajnalig pohár megvásárlásával ingyenes)

2HA SZŐLŐBIRTOK 
Lovardának indult, borászat lett belőle: Török Csaba mára már 4 hektáron gazdálkodik, és a Toszkán vörösborok iránti rajongását a balatoni szőlőhegyre ültette tovább. Nem csak sangiovese szőlőt ültetett, de később olajfákat is, így a 2HA birtokán igazi mediterrán hangulat várja az érkezőt. Na meg buborékos tételek (pét-nat), vörös- és fehérborok.

PAP WINES
Hangulatos és multikulti vega lakásétterem és borászat csodás kilátással. A Pap Wines a félig angol, félig magyar Molnár „Papa” Áron és felesége, a lett származású Karina Vissonova közös vállalkozása, ahol mindig történik valami. A MATINÉ napján (is) izgalmas narancsborokkal, falatokkal és pár régebbi tétellel is várnak. A lemezjátszóknál: Mihály George!

PUTTKAMER BENCE ÉS MOSSOP PETI / KUTYAKAPARÓ
Eldugott és kedves kert, két barát alkalmi helyszíne jó hangulattal, Puttkamer borokkal és mindig jó társasággal.

KILLER PINCE
Romantikus kiskert a több mint 20 éve organikus művelésű területen, a gyönyörű sárga pince előtt. Fűben ülős, frissítő és pihentető chill zenékkel és szuper borokkal várnak.

MOLNÁR CSALÁDI PINCÉSZET
Családi és baráti koccintások, nevetések, közös élmények: a Molnár Családi Birtok a Szent György-hegy déli oldalán gyönyörű kilátással vár. A pincénél három fajtabort, szürkebarátot, rajnai rizlinget és olaszrizlinget lehet kóstolni.

NAPVIRÁG BORÁSZAT
A legnagyobb összefüggő terület a Lengyel-kápolna feletti részen, ahonnan páratlan a kilátás. Nagy Attila szerelme a borászat és az emberek vendégül látása, itt minden bornak története van, amit a házigazda nagy örömmel el is mesél nekünk ráérős kóstolgatás közben.