1 NAPOS TÚRA

Mátrai borvidék

1.nap

Délelőtt látogassunk el Abasárra és látogassuk meg valamelyik helyi borászatot, majd aktív program gyanánt vágjunk neki a meredek kaptatónak, fel a Sár-hegyre. Végig szőlők között vezet a szerpentin, majd, amikor felérünk az első platóra, ahol szintén szőlők terülnek el, a gerinc egy távolabbi részén felbukkan a Szent Anna kápolna. Az már csak a közelébe érve derül ki, hogy mögötte egy aprócska tó terül el, különösen szép keretbe foglalva az épületet, ami alatt végig a szőlők látszanak, a távolban Abasár házaival.

A Sár-hegy túloldalán leereszkedve sétáljunk el Mátrafüredre, ahonnan a Mátravasút nevű kisvasúttal juthatunk el Gyöngyösre, út közben érintve Farkasmály pincesorát. Gyöngyösön nézzünk szét ebéd után, járjuk körbe a belvárost, felkeresve a Szent Bertalan templomot és a Mátra Múzeumot.

Ezt követően kerekedjünk fel Gyöngyöspatára, ahol először a XII. századi katolikus templomot keressük fel, a Jessze-oltára, ami Jézus családfáját mutatja be, egyedülálló alkotás. Ezt követően egy gyöngyöspatai borászatban borkóstolóval búcsúzhatunk el a borvidéktől.

 

2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok