Espák Pál vagyok, a Tokaj-Hegyalján található Espák Pincészet egyik tulajdonosa és fiatal borásza. Hercegkúton, Sárospatak szomszédságában születtem 1985- ben. A szőlő és bor szeretetének magját több generáción átívelő tudás és tapasztalat vetette el bennem. Édesapámmal, Espák Bálinttal együttműködve, törekszünk a számunkra leg nemesebb cél elérésére, minőség tokaji borok előállítására. Hisszük, hogy a legkiválóbb borokat tiszta szívvel lehet létrehozni. Boraink ízkombinációjának összeállításában legfőbb szempont az elegancia és részletgazdagság mellett a szőlőfajták jellegének megtartása, illetve felismerhető letisztult stílusjegyek felfedése. Családunkban minden tapasztalat, fortély apáról fiúra öröklődik. Csiszoljuk a tudást, a titkot őrizzük a következő generáció számára. Családi pincészetünk a Kőporosi pincesoron található a közel 700 lelket számláló Hercegkút településen. A romantikus háromszögeket formáló pincék 2002 óta a világörökség részét képezik. A riolitba vájt pincék régi sváb hagyományokat követve kerültek felújításra. Köztük családunk pincéje is 2009-ben. Vendégterünk a kár 45 fő befogadására is alkalmas. Különleges, és fontos számomra a lehetőség, amelyet családi emlékek és tapasztalatok biztosítanak. Fiatal korom, és friss ismereteim mellett bizalommal támaszkodhatok édesapám bölcsességére és szakértelmére. Ez az egység családunk jövőjének kulcsát biztosítja, továbbá új dimenziókat nyit számunkra a tokaji borok egyedi karakterének megőrzése terén.
Tokaji borvidék
max. 45 fő
max. 10 fő
max. 60 fő
Fehérborok
Pezsgők
Természetes édes borok