Árvay János festői szépségű kis sváb községben született, Rátkán, ahol minden családnak volt kisebb-nagyobb szőlőterülete. Első, 450 tőkényi szőlőjét nászajándékba kapta apósától. Borász pályafutását az Állami Borkombinátnál kezdte, majd a Disznókő Pincészet főborászaként folytatta. 2000-től magyar-amerikai üzlettársával Tokajban tevékenykedett. 2009-ben visszatért Rátkára, és a családjával együtt működteti pincészetét. Az évek során a kis ajándék parcella 17 hektáros birtokká növekedett, főként az Istenhegy és a Padihegy dűlőkben, illetve a Meggyesben, a Középhegyen, illetve a Mádhoz tartozó Köves-Úrágyán. Filozófiája, hogy a borkészítés a szőlőterületen, az egészséges gyümölccsel kezdődik. Hobbija a munkája, illetve a csodálatos vulkáni kövek gyűjtése a szőlőterületen, amelyek nemcsak szépek, de ásványosságot, egyediséget, izgalmat „csempésznek” a borokba. Felesége, Kata a vendéglátásért felelős, fia, Szabolcs és lánya, Angelika igyekszik minden folyamatból kivenni a részét (pince,
Tokaji borvidék
max. 40 fő
max. 50 fő
Természetes édes borok
Fehérborok