A Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot 2000-ben alapítottuk, de a szőlőművelés családunkban régi hagyomány, egyes területeket már 70 éve műveljük. Jelenleg 7 hektáron termelünk szőlőt Bodrogkisfalud határában a Barakonyi és Csirke-mál dűlőkben, ahol Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály és Kövérszőlő fajták találhatók. Borászatunkat a borvidék szívében, Bodrogkeresztúr településen található., egy 1800-as évek végén épült házban helyeztük el. Présházunkhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol megfelelő klímán tudjuk borainkat érlelni.Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bort alapvetően a szőlő minősége határozza meg. Mivel számunkra a bor minősége a legfontosabb, ezért a rendkívül szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás után hektáronként 30 hl/ha bort szűrünk. Boraink nagy része fahordóban erjed és érlelődik több hónapig vagy évig. Száraz, dűlőszelektált borok mellett, késői szüretelésű borok, 5 vagy 6 puttonyos Aszú borok és Tokaji Pezsgő születnek a pincénkben.
Tokaji borvidék
max. 35 fő
max. 16 fő
Pezsgők
Természetes édes borok
Fehérborok