WASSMANN biodynamic wines Villány



​A legmagasabb színvonalú, kézzel készített borokat gyártjuk. Boraink hűen tükrözik a szőlőfajtát, valamint a helyi geológia és éghajlat sajátosságait, más néven terroir-t.Csak a humuszban gazdag, élő talajon virágzó szőlő ad egészséges, ízgazdag termést. Az optimális hozam elérésének érdekében az év folyamán organikus anyagokkal és biodinamikus készítményekkel kezeljük mind a talajt, mind pedig a növényeket.Pincénkben megőrizzük a talaj és a nap ajándékát - mert a minőségi bor igazi értéke, a természet és a pince közötti teljes harmónia.Annak érdekében elkerüljük a kémiai manipulációt, a mesterséges élesztőket és a baktériumok felhasználását. Mind az alkoholos, mind a malolaktikus erjedés spontán módon történik. A szulfitokon kívül a borkészítés során nem használunk ágenseket, boraink idővel megtisztulnak. Minden borunk derítetlen és szüretlen.Csak mi ketten dolgozunk a pincészetünkben.Biominősítés 2002 óta (első villányi bioborászat), biodinamikus certifikáció 2012 óta.


Alapítás éve
1998
Terület
1.5 Ha
Éves palackszám
6000
Bio borászat
Biodinamikus borászat
Villány

Villányi borvidék


Szolgáltatások

Borkóstolás
Borkóstolás

max. 12 fő

wifi
WiFi
obstacle_clearance
Akadálymentes

Bortípusok

Vörösborok

Pezsgők


Nyitvatartás

Vendégfogadás csak eseti jelleggel!

Kapcsolat

Elhelyezkedés Pécsdevecser, Fő u. 42, 7766 Ungarn
Telefon +36309117971
E-mail info@weingut-wassmann.de
Weboldal címe Weboldal megnyitása
Facebook cím Facebook megnyitása
Instragram cím Instagram megnyitása
További információk A nyitvatartási idő átmenetileg változhat! Kérünk, tájékozódjon közvetlenül a pincészetnél!
Beszélt nyelvek