Dr. Barkóczi István miskolci mérnök, üzletember előbb szőlőterületeket vásárolt Tállyán és Tarcalon, majd utóbbi településen birtokközpontot kezdett építeni. A lányával közösen létrehozott Barkland Pincészet először 2016-ban palackozott borokat. A tulajdonos a borászkodást szakemberre bízza, saját magát borszerető és bortisztelő emberként írja le. A Barkland dűlői a Tokaji-hegy déli, legbenapozottabb, illetve délnyugati dűlőiben a legnagyobb hőösszegeket produkáló területen fekszenek, ráadásul mediterrán talajon, forró alapkőzeten ahol a fekete kő, az andezit és a dácit helyezkedik el. A Mandulás-dűlő a legszebb példája annak, hogy egy löszön termelt bor milyen tud lenni. Elegáns bornak nevezhető, nagyon jó ihatósággal, szép speciális karakterrel és hihetetlen hosszú élettel rendelkezik. A pincészet büszke arra, hogy elsőként hozott létre a Mandulás-dűlőből származó terroir bort. Kevés birtok mondhatja el magáról, hogy a borvidék egyik meghatározó településén, Tarcalon és a Tokaji-hegy lankáján termelhet.
Tokaji borvidék
max. 30 fő
Fehérborok
Pezsgők
Természetes édes borok
Egész éves nyitvatartás