Csépányi László Pincészete



Egy közel 1.5 hektáros birtokon öko-szemléletű elvek mentén gazdálkodunk Egerben a Czigléd-dűlőben. Fiatal borászként meggyőződésem, hogy a szőlőtermés a bor minőségének az alapja. A szőlészeti munkákat a metszéstől a szüretig saját magunk, kézi munkaerőre alapozva végezzük. A szőlő feldolgozása és a borkészítés egy hagyományos, két ágból álló tufapincében, Eger történelmi pincesorán, a Verőszala utcában történik. Célunk, hogy karakteres, egyedi, a termőhelyre jellemző borok kerüljenek ki a pincészetből, a lehető legtermészetesebb előállítással. Célom olyan természetes borok készítése, amelyek előállítása során a hagyományos, tradicionális technikák ötvözik a modern kor biztosította technológiákat ezáltal fiatalosak, lendületesek mégis értékállóak. Főbb fajtáink: Cabernet Sauvignon, Blauburger, Chardonnay, Rizlingszilváni


Alapítás éve
2020
Terület
1.5 Ha
Éves palackszám
5000
Hagyományos borászat
Eger

Egri borvidék


Szolgáltatások

Dűlőtúra
Dűlőtúra

max. 4 fő


Bortípusok

Fehérborok

Vörösborok


Nyitvatartás

Vendégfogadás csak eseti jelleggel!

Kapcsolat

Elhelyezkedés Eger, Verőszala u. 110, 3300 Magyarország
Telefon +36302174505
E-mail laszlo.csepanyi@gmail.com
Weboldal címe Weboldal megnyitása
Facebook cím Facebook megnyitása
További információk A nyitvatartási idő átmenetileg változhat! Kérünk, tájékozódjon közvetlenül a pincészetnél!