2021 november 08. / Szűcs-Balás VeraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

300 – Sikerrel zárult a Bor a vendéglátásban képzéssorozat

Minden eddiginél több érdeklődő, csaknem 300 fő vett részt az országszerte tíz helyszínen zajló Bor a vendéglátásban borismereti képzéseken, amelyek október elejétől egy hónapon át zajlottak nagyvárosainkban.

Ahogy az elmúlt évben, a jelentkezési szakaszban idén is gyorsan beteltek a helyek a vendéglátás területén dolgozók számára meghirdetett egynapos edukációs programokra, melyek elsődleges célja az volt, hogy hazánk szakemberei minél részletesebb tudással felvértezve tudják képviselni és használni a magyar bort munkájuk során. A tavalyi képzésekhez képest bővült a helyszínek listája, így idén Budapesten két alkalommal, Győrben, Sopronban, Egerben, Pécsett, Balatonfüreden, Nyíregyházán, Szegeden és Debrecenben zajlott egy-egy kurzus.

Az ország minden pontjáról érkező étteremvezetőknek, felszolgálóknak, borbárban vagy épp borászatnál dolgozó kollégáknak lehetőségük volt elismert boroktatók és borakadémikusok tolmácsolásában megismerkedni hazánk 6 borrégiójával, és megtanulni az ismeretszerző borkóstolás alapjait egy-egy 6 tételes borsort végigkóstolva. A délutáni, gyakorlatorientált modulok során pedig hazánk legsikeresebb sommelier szakemberei avatták be a résztvevőket, hogy a vendégtérben hogyan tudnak magas színvonalon bort és pezsgőt felszolgálni, vagy épp az étellel leginkább harmonizáló bort ajánlani. A képzés végén a résztvevők tanúsítványt vehettek át a szervező Magyar Bor Személyesen közösségi bormárka és a rendezvényt lebonyolító Hello Agency munkatársaitól.

Mindazoknak, akik nem jutottak el az élő képzésre, figyelmébe ajánljuk a kepzes.bor.hu weboldalt, ahol az előadások eszenciáját jelentő oktatóvideók és letölthető tananyagok segítik a borral ismerkedni vágyókat abban, hogy elsajátítsák a borkultúra alapjait, átlássák borvidékeink jellegzetességeit és természetesen a bor kiemelkedő szerepét, jelentőségét a vendéglátásban.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás visszaLapozás előre
Lapozás vissza Lapozás előre

Társasjáték, bortúrák, pincelabirintus: Budafokon minden megtörténhet

Elolvasom

Pezsgő kisokos: hogyan tároljuk, hogyan bontsuk, miből igyuk?

Elolvasom

Tanulás az egész élet!

Elolvasom

Bárdos Sarolta a Borászok Borásza!

Elolvasom