IndulásunkA Kern Pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával. Tervünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták “felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva.Első területeinket Balatonszőlősön(Öreghegy, Penke-dűlő) vásároltuk, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján(Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk(5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja).BorainkrólBoraink alapvetően spontán erjesztésűek, a szőlőben csak tavasszal használunk felszívódó permetanyagot. A palackokba a gyümölcs legjava kerül, a lehető legkevesebb beavatkozással, így bemutatva mind a fajták, mind a területek sokszínűségét és különlegességét.A csendes borok mellett hagyományos eljárással készítünk pezsgőt mindkét borvidéken.
Tokaji borvidék
max. 20 fő
max. 5 fő
max. 40 fő
Fehérborok
Pezsgők
Természetes édes borok
Egész éves nyitvatartás