2020 október 01. / Szűcs-Balás Vera
Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.
A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.
Életelixír: bor az aszú felett
A Csipkerózsika-álom vége?
Pápák és borok
Borozás a kéktúra útvonalán
Bor és természet: Folly Arborétum
ProWein – lesz jövőre is!
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával
Borturisztikai találkozó Morvaországban