2020 október 01. / Szűcs-Balás Vera
Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.
A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.
Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából
A hordó „kézjegye”
Csopaki Kódex 2025 – Termőhely, hagyomány, természetesség és stílus
Van okunk az optimizmusra
A borvidék, ahol megáll az idő
Hello, kékfrankos, na, mi a stájsz?
Hallottatok már a kék arbstról?
Nem cserélnék senkivel