2022 szeptember 02. / Kaposi MártonURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

10+1 szuper szeptemberi boros program

A borkedvelők ezen a nyáron is felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak, boros programok sokaságát hozták magukkal az elmúlt hónapok. A hűvösebb szeptemberi napok beköszöntével sem kell csüggedjünk, hiszen a szüreti munkával párhuzamosan, ez hagyományosan a borfesztiválok hava is. Lássuk, mit tartogat számunkra az első őszi hónap!

Mádi Furmint Ünnep

szeptember 2-3.

 

 

A Tokaji borvidék legfontosabb, legnagyobb területen termesztett szőlőfajtája a furmint, ami nem véletlen, hiszen sok hálás tulajdonsága mellett kiválóan aszúsodó szőlőről van szó. A Mádi Kör szervezésében megvalósuló Mádi Furmint Ünnep az ebből a fajtából készülő borok kedvelőinek kínál remek alkalmat egy hangulatos nappal és izgalmas éjszaka eltöltésére a borvidék szívében található faluban. Az első rangú borszortiment mellett vásárral, koncertekkel és egyéb kulturális programokkal várják a szervezők az érdeklődőket.

 

Budafoki bornapok

szeptember 2-4.

A XXII. kerületben található Bornegyed, az ikonikus Törley pezsgőgyár, a helyi borászatok és tágabb környezetük kel életre minden évben a Budafoki Bornapok alkalmával. A háromnapos rendezvény során a látogatók nyitott pincéken keresztül ismerhetik meg Budapest borkultúráját, bortörténetét, továbbá kitelepülő borászok, éttermek és művészek teszik lehetővé, hogy borutazáson vegyünk részt anélkül, hogy a főváros határát el kellene hagynunk.

 

 

Szeptemberi Pedálbár

szeptember 3.

Augusztus 27-én átadták a BUBA (Budapest-Balaton kerékpárút) utolsó szakaszát is, amely bringaútvonal egyik meghatározó boros állomása Etyek. A népszerű Etyeki Piknik programsorozat minden hónapban más és más tematikával várja a látogatókat. Az első őszi hónapban az érdeklődők a Szeptemberi Pedálbáron vehetnek részt, amely a hagyományosan színes gasztro- és kultúrélmények mellett most a kerékpárosok számára is izgalmas programlehetőségeket kínál. Így többek között szervezett bicajos dűlőtúra és bicikli-szépségverseny is várható...

 

Budapest Borfesztivál

szeptember 8-11.

Az egyik, ha nem a legnagyobb figyelem övezte szeptemberi boros esemény a Budai Várban megrendezésre kerülő Budapest Borfesztivál. A szeptember 8. és 11. között zajló örömünnep során a főváros legszebb pontján mutatkozik be az ország bortermelőinek színe-java. Az elegáns helyszín, a párját ritkítóan széles bor- és pezsgőválaszték, valamint a kiváló programok adottak lesznek, most a látogatókon a sor, hogy négy napra a bor fővárosává változtassák Budapestet.

 

 

Soproni Szüreti Napok 2022

szeptember 9-11.

A Soproni Szüreti Napok méltó rendezvénye a borvidéki központnak. A hagyományosan az őszi turisztikai szezon nyitányának számító eseményen összegyűlnek a Soproni borvidék borászai, koccintásra invitálva minden borkedvelőt, látogatót. A gazdag zenei és kísérőprogramok is garantálják, hogy érdemes lesz ellátogatni az esemény helyszínéül szolgáló Erzsébet-kertbe.

 

Bortér

szeptember 14-18.

A Csongrádi borvidék kulturális és közéleti origója kétségkívül Szeged. A csongrád-csanádi megyeközpont nem lenne az igazi az ikonikus Dóm, a Tisza, az Új zsinagóga, vagy éppen maga a Bortér fesztivál nélkül. Idén szeptember 14. és 18. között várja újra a látogatókat a népszerű szegedi borfesztivál. A Bortér öt napján nemcsak a borkedvelők találnak kedvükre való szórakozást; remek jazz koncertekkel, könnyűzenei programokkal és kulináris kalandokkal is tervezhetnek majd a bormustra látogatói.

 

Kerekdomb Fesztivál

szeptember 16-18.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, idén is a borairól, pompás dűlőiről és Maillot-kastélyáról ismert Tállya ad otthont a Kerekdomb Fesztiválnak. A háromnapos dzsemborira idén olyan fellépők érkeznek, mint a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és sokan mások. Jóllehet a Kerekdomb Fesztivál elsősorban zenei és kulturális esemény, ne feledjük, hogy a rendezvény közvetlen környezetében a Tokaji borvidék megannyi izgalmas látnivalója várja, hogy felfedezzük.

 

 

Winelovers 100 Nagykóstoló

szeptember 17.

„Fókuszban a 100 legjobb magyar bor magazin helyezettjei” – ez a Winelovers 100 nagykóstoló. A rendezvényhelyszín ismét az impozáns Corinthia Budapest lesz, ahol a látogatók közel száz kiállító több száz borával, ingyenes pop-up előadásokkal és személyesen a magyar bortermelőkkel is találkozhatnak szeptember 17-én.

 

Hajósi Szüreti Forgatag - Szüreti Pincenyitogató

szeptember 17.

 

 

Habár a szürettel kapcsolatos munkálatok nagyrészt lekötik a hajósi borászok idejét, idén szeptemberben sem hagyják kiváló borok nélkül az ország legnagyobb pincefalujába ellátogatókat. Az esemény ideje alatt igazi kulisszatitkokra is fény derülhet, hiszen a látogatóknak lehetősége lesz betekinteni a színfalak mögé, az aktuálisan zajló pincemunkákba.

 

Egri Bikavér Ünnep

szeptember 22-25.

Eger, vörösbor, bikavér. E három kifejezés nemcsak a borvilágban jártas, de a hétköznapi borfogyasztók fejében is gyakran összekapcsolódik. Az Egri Bikavér Ünnep immár 26. alkalommal kínál kiváló lehetőséget a látogatóknak, hogy a borvidék fővárosában egy kis időre maguk mögött hagyják a megszokott hétköznapi körforgást.

 

 

Villányi Vörösbor Fesztivál

szeptember 30 - október 2.

Habár a borvidéken egyébként is kiemelt figyelem övezi a vörösbort, hiszen Villány legkiválóbb tételei kékszőlőfajtákból készülnek, a Villányi Vörösbor Fesztivál során a szokványosnál is nagyobb reflektorfényt kapnak a térségben készült vörösbor-stílusok. Természetesen a szervezők a kiemelkedő borkínálat mellett idén is gondoskodnak a gasztro és kulturális programlehetőségekről.

 

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Hisztaminérzékenység és koccintás? Lehetséges!

Elolvasom

Negyed évszázada a magyar bor élvonalában

Elolvasom

Nőnapi páros interjú - éljenek a borásznők!

Elolvasom

A finn Master of Wine, aki Villányban venne nyaralót

Elolvasom